Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel huis met zandstenen gevel met hoeklisenen, onder rechte lijst met triglyfen, consoles en attiek, gebeeldhouwde middentravee met balkon in Amsterdam

Woonhuis

Herengracht 543
1017BW Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: korte na 1670 (kern)


Beschrijving van Dubbel huis met zandstenen gevel met hoeklisenen, onder rechte lijst met triglyfen, consoles en attiek, gebeeldhouwde middentravee met balkon

Dubbel huis (in de kern kort na 1670) met zandstenen gevel met hoeklisenen, onder rechte lijst met triglyfen, consoles en attiek, gebeeldhouwde middentravee met balcon, versierde stoep met 6 Louis XIV flesbalusters, alles uit 1743. Deur, bovenlicht en roedenverdeling XIXb. Stalgebouw met tuingevel (1743) met geblokte hoeklisenen en gesneden middenpartij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1672
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel huis met zandstenen gevel met hoeklisenen, onder rechte lijst met triglyfen, consoles en attiek, gebeeldhouwde middentravee met balkon in Amsterdam

Bankgebouw in stijl van Berlagianisme

Herengracht 545
Amsterdam
Inleiding In 1913-1914 tot stand gekomen BANKGEBOUW, voor de Amsterdamsche Handelsbank, en KANTOORGEBOUW met magazijnen en inpandige conc..

Pand met gevel met middenrisaliet, onder gesneden rechte lijst met consoles

Herengracht 551
Amsterdam
Pand met gevel (in de kern XVII B ?) met middenrisaliet, onder gesneden rechte lijst (XVIIIb) met consoles. Gebeeldhouwde kelderpui en -stoe..

Dubbel huis met drieraams zandstenen gevel van zeer monumentale verhoudingen, onder rechte lijst met triglyfen, consoles en door beelden bekroonde att ..

Herengracht 539
Amsterdam
Dubbel huis met drieraams zandstenen gevel van zeer monumentale verhoudingen, onder rechte lijst met triglyfen, consoles en door beelden bek..

Pand met gevel onder armelijke klokvormige rollagentop

Herengracht 555
Amsterdam
Pand met gevel (in oorsprong halsgevel XVII B), onder armelijke klokvormige rollagentop (XIX).

Dubbel huis

Herengracht 518
Amsterdam
Dubbel huis (in de kern XVII B). Gevel onder rechte lijst met consoles en met geblokte hoeklisenen (XVIII A); stenen deuromlijsting (nog XVI..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)