Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Olde Wehme in Almen

Woonhuis

Besselinkpad 2
7218MJ Almen (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: vroeg-19e eeuw (voorkomen) en oudere kern


Beschrijving van De Olde Wehme

"De Olde Wehme". Qua voorkomen vroeg 19e eeuws, doch in de kern aanzienlijk ouder pand zonder verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen, aan drie zijden met blauwe geglazuurde Hollandse pannen en aan de achterzijde met rode Hollandse pannen gedekt dakschild, dat doorloopt over een laat 19e eeuwse uitbouw. In de voorgevel met gepleisterde plint en afgesloten met een eenvoudige kroonlijst, v.l.n.r. twee 8-ruitsschuifvensters met luiken; strokendeur met opgelegd lijstwerk en verzwaringen, gesneden deurkalf en snijlicht; drie 8-ruitsschuifvensters met luiken. Ter hoogte van de deur dakkapel met wangen en gevelteken. In de gepleisterde linker zijgevel twee vensters uit ca.1900. In de rechter zijgevel een 6-ruitsschuifvenster met luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16709
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Olde Wehme in Almen

Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 36
Almen (Gemeente Lochem)
Ned. Herv. Kerk. In baksteen uitgevoerde kerk en toren (XIV). De kerk was oorspronkelijk eenbeukig, met een smaller, rechtgesloten koor met ..

De Nieje Wehme

Dorpsstraat 59
Almen (Gemeente Lochem)
Ned. Herv. Pastorie (De Nieje Wehme). Statis woonhuis (1846) met deuromlijsting en ramen in Empire-trant. Nieuwe kap in 1890.

Twee bakhuisjes bij dubbelwoning

Wagenvoortsdijk 6
Almen (Gemeente Lochem)
Inleiding De vrijliggende symmetrische DUBBELWONING met stalgedeelte is gesitueerd ten zuiden van de Harfsensebeek op een terp aan de Wagen..

Twee bakhuisjes bij dubbelwoning

Wagenvoortsdijk 6
Almen (Gemeente Lochem)
Inleiding Aan elke zijde van de dubbelwoning bevindt zich een houten bakhuisje, dat vermoedelijk uit de bouwtijd van de woning dateert. De ..

Waterpomp

Wagenvoortsdijk 6
Almen (Gemeente Lochem)
Omschrijving Voor de dubbelwoning Wagenvoortsedijk 6;8 bevindt zich een WATERPOMP uit de bouwtijd van de woning. De pomp is voorzien van ee..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Olde Wehme in Almen