Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Wachthuis, zonder verdieping onder afgeplat schilddak met twee dakkapellen met zijvoluten aan de korte zijden en een omlopende kroonlijst in Gorinchem

Wolpherenwal 3
4201HK Gorinchem

Bouwjaar: 19e eeuw

Beschrijving van Wachthuis, zonder verdieping onder afgeplat schilddak met twee dakkapellen met zijvoluten aan de korte zijden en een omlopende kroonlijst

19e eeuws wachthuis, zonder verdieping onder afgeplat schilddak met twee dakkapellen met zijvoluten aan de korte zijden en een omlopende kroonlijst. De voorgevel bevat in het midden een portiek ter breedte van drie vensterassen, die evenals de venster en voordeur rondboogvormig worden afgesloten. De rechterzij- en achtergevel zijn gepleisterd en voorzien van blokgroeven, bij de overige gevels is de baksteen zichtbaar gelaten. In de achtergevel lichtgetoogde zesruitsschuifvensters en tuindeuren. Wachthuisje in kenmerkende, op het classicisme geinspireerde stijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)