Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met zandstenen gevel onder triglyfenlijst, met getoogde omlijste deur en vensters in Amsterdam

Woonhuis

Herengracht 503
1017BV Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met zandstenen gevel onder triglyfenlijst, met getoogde omlijste deur en vensters

Pand met zandstenen gevel onder triglyfenlijst, met getoogde omlijste deur en vensters (XVIIIc). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1665
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met zandstenen gevel onder triglyfenlijst, met getoogde omlijste deur en vensters in Amsterdam

Pand met gepleisterde gevel onder gesneden klossenlijst op hardstenen onderpui waarin beeldhouwwerk te weerszijden van de deur

Herengracht 501
Amsterdam
Pand met gepleisterde gevel onder gesneden klossenlijst op hardstenen onderpui waarin beeldhouwwerk te weerszijden van de deur (plm 1800). 4..

Pand met klokgevel met festoen

Herengracht 505
Amsterdam
Pand met klokgevel (1683) met festoen. Inwendig: Louis XVI betimmering in de zaal.

Dubbel huis met zandstenen gevel met Korinthische pilasters in de middenrisaliet, waarop een fronton geflankeerd door twee dakkapellen

Herengracht 507
Amsterdam
Dubbel huis met zandstenen gevel met Korinthische pilasters in de middenrisaliet, waarop een fronton geflankeerd door twee dakkapellen (1668..

Dubbel huis met gevel van drie traveeën met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, rechte triglyfenlijst, zandstenen midden traveeversiering met w ..

Herengracht 499
Amsterdam
Dubbel huis uit 1667 met gevel van 3 traveeën (1752/55) met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, rechte triglyfenlijst, zandstenen midde..

Huis van zes traveeën, onder schilddak

Herengracht 497A
Amsterdam
Huis (1666/67) van 6 traveeën, onder schilddak. Gevel met middenrisaliet waarop fronton (uit de bouwtijd, doch vensters en onderpui XIX B).

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)