Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel huis met drie traveeën brede zandstenen gevel met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, versierde middentravee waarin marmeren balcon in Amsterdam

Woonhuis

Herengracht 495
1017BT Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: eerste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Dubbel huis met drie traveeën brede zandstenen gevel met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, versierde middentravee waarin marmeren balcon

Dubbel huis met drie traveeën brede zandstenen gevel met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, versierde middentravee waarin marmeren balcon; rechte lijst met triglyfen en attiek (XVIIIa). 6 Louis XIV flesbalusters. Empire roedenverdeling met gesneden middendorpels op de hoofdverdieping; empire deur, -kalf en snijraam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1661
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel huis met drie traveeën brede zandstenen gevel met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, versierde middentravee waarin marmeren balcon in Amsterdam

Dubbel huis

Herengracht 493
Amsterdam
Dubbel huis, in de kern uit 1667, met door risalieten en lisenen fijn gelede zandstenen gevel onder rechte lijst met festoenen en gebeeldhou..

Huis van zes traveeën, onder schilddak

Herengracht 497A
Amsterdam
Huis (1666/67) van 6 traveeën, onder schilddak. Gevel met middenrisaliet waarop fronton (uit de bouwtijd, doch vensters en onderpui XIX B).

Pand met zandstenen gevel op gebeeldhouwde hardstenen onderpui, met gelaagde hoeklisenen en onder rechte lijst met consoles en attiek

Herengracht 491
Amsterdam
Pand met zandstenen gevel op gebeeldhouwde hardstenen onderpui, met gelaagde hoeklisenen en onder rechte lijst met consoles en attiek (XVIII..

Dubbel huis met gevel van drie traveeën met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, rechte triglyfenlijst, zandstenen midden traveeversiering met w ..

Herengracht 499
Amsterdam
Dubbel huis uit 1667 met gevel van 3 traveeën (1752/55) met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, rechte triglyfenlijst, zandstenen midde..

Huis met gevel onder rechte lijst met triglyfen en consoles

Herengracht 489
Amsterdam
Huis, in de kern uit 1665/66, met gevel onder rechte lijst met triglyfen en consoles (plm 1750). Rijk gebeeldhouwde zandstenen deuromlijstin..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)