Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met zandstenen gevel op gebeeldhouwde hardstenen onderpui, met gelaagde hoeklisenen en onder rechte lijst met consoles en attiek in Amsterdam

Woonhuis

Herengracht 491
1017BT Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: tweede kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met zandstenen gevel op gebeeldhouwde hardstenen onderpui, met gelaagde hoeklisenen en onder rechte lijst met consoles en attiek

Pand met zandstenen gevel op gebeeldhouwde hardstenen onderpui, met gelaagde hoeklisenen en onder rechte lijst met consoles en attiek (XVIIIb). Gebeeldhouwde stoep met Louis XIV flesbalusters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1659
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met zandstenen gevel op gebeeldhouwde hardstenen onderpui, met gelaagde hoeklisenen en onder rechte lijst met consoles en attiek in Amsterdam

Huis met gevel onder rechte lijst met triglyfen en consoles

Herengracht 489
Amsterdam
Huis, in de kern uit 1665/66, met gevel onder rechte lijst met triglyfen en consoles (plm 1750). Rijk gebeeldhouwde zandstenen deuromlijstin..

Dubbel huis

Herengracht 493
Amsterdam
Dubbel huis, in de kern uit 1667, met door risalieten en lisenen fijn gelede zandstenen gevel onder rechte lijst met festoenen en gebeeldhou..

Huis met gevel onder gebeeldhouwde zandstenen verhoogde lijst met opzetstuk

Herengracht 487
Amsterdam
Huis, in de kern uit 1665/66, met gevel onder gebeeldhouwde zandstenen verhoogde lijst met opzetstuk (XVIII a/b). Onderpui eind XVIII/begin ..

Ondiep dubbel huis onder gezamenlijk schilddak met 483

Herengracht 485
Amsterdam
Ondiep dubbel huis onder gezamenlijk schilddak met 483. (XVII B). Gevel onder rechte lijst met twee dakkapellen, met aan rechterzijde een ri..

Dubbel huis met drie traveeën brede zandstenen gevel met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, versierde middentravee waarin marmeren balcon

Herengracht 495
Amsterdam
Dubbel huis met drie traveeën brede zandstenen gevel met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, versierde middentravee waarin marmeren bal..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)