Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Coemt al van Godt in Gorinchem

Woonhuis

Burgstraat 30
4201AC Gorinchem
Zuid Holland

Bouwjaar: 1563

(1 recensie)

Beschrijving van 't Coemt al van Godt

Hoekpand Vismarkt. Rijk versierde renaissance-trapgevel (1563) met natuurstenen banden, geprofileerde waterlijsten, boven de vensters van de eerste verdieping geprofileerde, natuurstenen ontlastingsbogen met cartouches, boven de vensters van de tweede en de zolderverdieping driehoekige frontons met bustes, ter weerszijden van het onderste zoldervenster medaillons met elkaar aanziende koppen, tussen de vensters van de tweede verdieping pilasters met renaissance-ornament en, tegen de middelste, een herme. Eenvoudige zijgevel. Kruiskozijnen merendeels van de restauratie (1941), evenals de pui. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16563
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

't Coemt al van Godt
3
Recensie door: ()
Bij dit pand is een foutieve foto geplaatst (11672364-ce86-daf4-c733-8dae81044ffe.jpg). De afbeelding betreft het pand "Dit is in Bethlehem"aan de Gasthuisstraat in Gorinchem.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Coemt al van Godt in Gorinchem

Woonhuis voorzien van een classicistische, gepleisterde lijstgevel uit ca. 1800

Burgstraat 33
Gorinchem
Inleiding WOONHUIS omstreeks 1560, gelijktijdig met het belendende pand nr. 31 gebouwd, en aan de Burgstraat voorzien van een classicistisc..

Bakstenen woonhuis

Burgstraat 31
Gorinchem
Inleiding Bakstenen WOONHUIS, in hoofdzaak daterend uit het midden van de zestiende eeuw. Het pand is gelegen in het beschermde stads..

Huis met gepleisterde lijstgevel waartegen pilasters

Vismarkt 10
Gorinchem
Huis met gepleisterde lijstgevel (XIX A), waartegen pilasters. Breedte: vier vensterassen. Schilddak, waarin twee dakvensters met vleugelstu..

Woonhuis met verdieping en kapverdieping onder pannen zadeldak, voorzien van een 19e-eeuwse houten winkelpui met pilasters en geprofileerde kroonlijst ..

Burgstraat 7
Gorinchem
In oorsprong 17e eeuws woonhuis met verdieping en kapverdieping onder pannen zadeldak, voorzien van een 19e eeuwse houten winkelpui met pila..

Huis met lijstgevel. Rijke Lodewijk XIV-decoratie rond het middenvenster van de verdieping. Gesneden Lodewijk XIV-consoles onder de kroonlijst

Appeldijk 3
Gorinchem
Huis met lijstgevel uit het midden van de 18e eeuw. Rijke Lodewijk XIV-decoratie rond het middenvenster van de verdieping. Gesneden Lodewijk..

Kaart & Routeplanner