Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Op een verhoging met een natuurlijk talud opgericht gietijzeren grafmonument voor Thomas Ainsworth in Goor

Graf Begraafplaats

Laarstraat 36
7471DD Goor (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1841


Beschrijving van Op een verhoging met een natuurlijk talud opgericht gietijzeren grafmonument voor Thomas Ainsworth

Op een verhoging met een natuurlijk talud in 1841 opgericht gietijzeren grafmonument voor Thomas Ainsworth (1795-1841), oprichter van de textielschool in Goor en grondlegger van de textielindustrie in Twente. Tegen de zijwanden en de voorwand van de sokkel ijzeren platen met opliggende tekst. Op de sokkel een trapsgewijs uitgevoerde verhoging, waarop de tombe met tympaanvormige afdekking. Reliefversieringen in voor- en zijwanden van de tombe. Op de hoeken van de tombe ridderfiguurtjes, die elk twee schilden met het familiewapen van het geslacht Ainsworth vasthouden. Het monument staat op een gemetselde en met Bentheimerzandsteen afgedekte grafkelder, waarvan de door een zandstenen zerk afgedekte toegang zich voor het monument bevindt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16534
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Op een verhoging met een natuurlijk talud opgericht gietijzeren grafmonument voor Thomas Ainsworth in Goor

Hofkerk

Kerkstraat 23
Goor (Gemeente Hof van Twente)
N.H.Kerk. De uitwendig geheel bepleisterde, laat-gotische eenbeukige kerk is in de vorige eeuw aan de oostzijde vernieuwd en met een noorder..

Toren der Hervormde Kerk

Kerkstraat 23
Goor (Gemeente Hof van Twente)
Toren der Herv. Kerk. Forse vierkante toren in baksteen met vier geledingen, ingesnoerde achtzijdige spits, XV. Klokkenstoel met gelui van d..

Israëlitische begraafplaats

Molenstraat 12
Goor (Gemeente Hof van Twente)
Israelitische begraafplaats.

Villa, thans deel uitmakend van het gemeentehuis

Diepenheimseweg 1
Goor (Gemeente Hof van Twente)
Inleiding VILLA, thans deel uitmakend van het gemeentehuis, gebouwd in 1880. In 1954 is de villa gemeentehuis geworden, bij deze gelegenhei..

Terrein waarin aanleg en overblijfselen van de havezathe Olijdam

-
Goor (Gemeente Hof van Twente)
Terrein waarin aanleg en overblijfselen van de havezathe Olijdam. Datering: late Middeleeuwen. (gedeeltelijke bescherming, zie bijlage A).

Kaart & Routeplanner