Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Op een verhoging met een natuurlijk talud opgericht gietijzeren grafmonument voor Thomas Ainsworth in Goor

Graf Begraafplaats

Laarstraat 36
7471DD Goor (gemeente Hof van Twente)

Bouwjaar: 1841

Beschrijving van Op een verhoging met een natuurlijk talud opgericht gietijzeren grafmonument voor Thomas Ainsworth

Op een verhoging met een natuurlijk talud in 1841 opgericht gietijzeren grafmonument voor Thomas Ainsworth (1795-1841), oprichter van de textielschool in Goor en grondlegger van de textielindustrie in Twente. Tegen de zijwanden en de voorwand van de sokkel ijzeren platen met opliggende tekst. Op de sokkel een trapsgewijs uitgevoerde verhoging, waarop de tombe met tympaanvormige afdekking. Reliefversieringen in voor- en zijwanden van de tombe. Op de hoeken van de tombe ridderfiguurtjes, die elk twee schilden met het familiewapen van het geslacht Ainsworth vasthouden. Het monument staat op een gemetselde en met Bentheimerzandsteen afgedekte grafkelder, waarvan de door een zandstenen zerk afgedekte toegang zich voor het monument bevindt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)