Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel huis met gevel in Amsterdam

Woonhuis

Herengracht 479
1017BS Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Dubbel huis met gevel

Dubbel huis met gevel (XVIII B) onder rechte lijst met consoles (XVIII a/b). Omlijste ingangstravee (XVIII a/b, gewijzigd XIX B). Kelderpui; stoep en balusters XIX B. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1653
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel huis met gevel in Amsterdam

Dubbel huig met gevel

Herengracht 481
Amsterdam
Dubbel huis (XVII B) met gevel uit de bouwtijd met festoenen en wapenschilden. Rechte daklijst met consoles (XVIIIb). Onderpui en vensteroml..

Dubbel huis met gevel

Herengracht 477
Amsterdam
Dubbel huis met gevel (XVIIB) onder rechte lijst met triglyfen en consoles, evenals de gesneden ingangspartij XVIIIa. Stoep; met palen en he..

Huis onder gezamenlijk schilddak met 485

Herengracht 483
Amsterdam
Huis onder gezamenlijk schilddak met 485 (XVII B). Gevel onder rechte lijst met dakkapel, een risaliet vormend als tegenhanger van die van 4..

Dubbel huis met zandstenen gevel met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, onder rechte lijst met triglyfen, consoles en attiek

Herengracht 475
Amsterdam
Dubbel huis met zandstenen gevel met middenrisaliet en geblokte hoeklisenen, onder rechte lijst met triglyfen, consoles en attiek. Gebeeldho..

Ondiep dubbel huis onder gezamenlijk schilddak met 483

Herengracht 485
Amsterdam
Ondiep dubbel huis onder gezamenlijk schilddak met 483. (XVII B). Gevel onder rechte lijst met twee dakkapellen, met aan rechterzijde een ri..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)