Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huys Agtermonde in Rumpt

Boerderij

Dorpsdijk 41
4156AM Rumpt (gemeente Geldermalsen)
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw (oorsprong) 19e eeuw (verb.)


Beschrijving van Huys Agtermonde

"Huys Agtermonde". Gepleisterd dwarshuis onder pannen zadeldak, tussen puntgevels met vlechtingen, in oorsprong wellicht 17e eeuw, verbouwd in de 19e eeuw. Aan de achterzijde vensters met halve kruiskozijnen en onderluikjes. Naast het woonhuis stal uit de eerste helft 19e eeuw onder met riet en pannen gedekt wolfdak en met getoogde inrijpoort, hooiluik en vensters. Achter het woonhuis stal met rieten dak en achterbaander. Oude hooiberg op het erf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16513
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huys Agtermonde in Rumpt

Pastorie met tuinmuur

Middenstraat 45
Rumpt (Gemeente Geldermalsen)
PASTORIE met TUINMUUR, gebouwd in 1890, in baksteen opgetrokken (kruisverband). Het pand telt twee bouwlagen en wordt gedekt door een U-vorm..

Gietijzeren spijlenhek

Middenstraat 45
Rumpt (Gemeente Geldermalsen)
Gietijzeren SPIJLENHEK, geplaatst achter door een ezelsrug afgesloten laag muurtje, dat eveneens onder de rijksbescherming valt. De samenges..

Hervormde Kerk

Middenstraat 43
Rumpt (Gemeente Geldermalsen)
Herv. Kerk. Laat-gotische dorpskerk met eenbeukig, driezijdig gesloten koor uit de eerste helft der 15e eeuw, overdekt door een tongewelf, w..

Toren der Hervormde Kerk

Middenstraat 43
Rumpt (Gemeente Geldermalsen)
Toren der Herv.Kerk. Romano-gotisch bouwwerk, omstreeks 1300, geleed door nissen, en met een traptoren tegen de noordwesthoek. Later ingebr..

R.K. kerk en pastorie: kerkgebouw

Schuttersteeg 2
Rumpt (Gemeente Geldermalsen)
Omschrijving onderdeel A Het éénschepige KERKGEBOUW heeft een zadelkap waaronder ook de PASTORIE is opgenomen. De baksteengevels zijn ge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huys Agtermonde in Rumpt