Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde kerk in Rhenoy

Kerkelijk Gebouw

Dorpsstraat 43
4152EN Rhenoy (gemeente Geldermalsen)
Gelderland

Bouwjaar: 1836 (steen a.d. oostzijde), resten 15e eeuw


Beschrijving van Hervormde kerk

Herv. Kerk. Eenbeukig, bakstenen gebouw, grotendeels nieuw opgetrokken in 1836 (steen a.d. oostzijde) met driezijdige sluiting aan de oostzijde en spitsboogvensters. Aan de westzijde een overblijfsel van de 15e eeuwse dorpskerk met tegen de westgevel zware steunberen, mogelijk afkomstig van een 14e eeuwse toren. Houten daktoren boven de westgevel, bekleed met leien. De kerk bezit: een eikehouten preekstoel met toogpanelen, eerste helft 17e eeuw; doophek, 17e eeuw; twee zerken, 1562 en 1556; twee psalmborden, 1849 en een koperen kroon, 17e eeuw. Tweeklaviers orgel, in 1884 gemaakt door R. Ibach. Mechanisch torenuurwerk J. van de Kerkhof, Aarle-Rixtel, later voorzien van electrische opwinding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16511
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde kerk in Rhenoy

Graanmalerij annex pakhuis

Lingedijk 68
Rhenoy (Gemeente Geldermalsen)
Inleiding GRAANMALERIJ annex PAKHUIS, gebouwd in 1905 in opdracht van W. Story. Het gebouw bevindt zich aan de westzijde van de Lingedijk...

O.L.Vrouw Geboortekerk: kerkhofmuur

Hoogeindseweg 1
Gellicum (Gemeente Geldermalsen)
Inleiding Kerkhofmuur ten zuiden van het kerkgebouw van de R.K. kerk van Onze Lieve Vrouwe Geboorte. De muur sluit in het westen aan tegen ..

Rechthuis tegen westgevel toren

Kerkweg 5
Gellicum (Gemeente Geldermalsen)
Rechthuis. Tegen de westgevel van de toren het uit omstreeks 1630 daterende rechthoekige Rechthuis, welks zadeldak aan de westzijde wordt af..

O.L.Vrouw Geboortekerk

Kerkweg 5
Gellicum (Gemeente Geldermalsen)
R.K. Kerk van O.L.Vrouw Geboorte. Laat-gotische dorpskerk, in de huidige vorm ontstaan door verbouwing en uitbreiding van een oudere kerk in..

O.L.Vrouw Geboortekerk: toren

Kerkweg 5
Gellicum (Gemeente Geldermalsen)
Toren der R.K. Kerk. Laat-gotisch bouwwerk uit de eerste helft der 16e eeuw. De bovenste drie geledingen hebben een versiering met korfboogn..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hervormde kerk in Rhenoy

Foto's (3)