Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Acquoy in Acquoy

Boerderij

Lingedijk 22
4151EE Acquoy (gemeente Geldermalsen)
Gelderland

Bouwjaar: 1789


Beschrijving van Huize Acquoy

"Huize Acquoy" of "Oranjeboerderij"; nabij de Lingedijk, op een terp gelegen, uit 1798 daterende boerderij van het middenlangsdeeltype (T-huis); aan de westzijde iets uitspringend, dwarsgeplaatst voorhuis onder met blauwe muldenpannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen; schuurgedeelte onder met blauwe muldenpannen en riet gedekt wolfdak, waarvan de nok hoger ligt dan die van het voorhuis en dat aan de achterzijde doorloopt over de overstek boven de deeldeuren in het midden van de achtergevel. De schuur verbreedt zich aan de oostzijde met een kleine sprong na het in de schuur uitgebouwde woongedeelte. De muren van het woongedeelte zijn aan de westzijde wit gepleisterd; de muur van de schuur is aan de westzijde vernieuwd. De vensters in het woongedeelte zijn op een na voorzien van vernieuwde ramen met kleine roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16484
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Acquoy in Acquoy

Pand met verdieping onder een zadeldak

Lingedijk 82
Acquoy (Gemeente Geldermalsen)
Pand met verdieping onder een zadeldak met de nrs 84-86. Gedateerd 1761. Vensters met in de ramen goede roedenverdeling.

Pand met verdieping onder een zadeldak

Lingedijk 84
Acquoy (Gemeente Geldermalsen)
Pand met verdieping onder een zadeldak met het nr 82. Gedateert 1761. Vensters met in de ramen goede roedenverdeling.

Hervormde Kerk

Lingedijk 96
Acquoy (Gemeente Geldermalsen)
Herv.Kerk. Vijfzijdig gesloten zaalkerkje, waarvan de eerste steen gelegd is in 1844. Preekstoel met doophek en overhuifde banken, twee psa..

Toren der Hervormde Kerk

Lingedijk 96
Acquoy (Gemeente Geldermalsen)
Toren der Herv. Kerk. Onvoltooide, uit twee geledingen bestaande, bakstenen toren uit de tweede helft der 15e eeuw in Kempische laatgotisch..

Rechthoekig polderhuis

Lingedijk 93
Acquoy (Gemeente Geldermalsen)
Polderhuis. Rechthoekig, onderkelderd gebouwtje, herbouwd in 1830 met gebruikmaking van middeleeuwse sloopsteen (?) en bepleisterd. In de z..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huize Acquoy in Acquoy

Foto's (7)