Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot-Westerhout in Geldermalsen

Boerderij

Tielerweg 44
4191NG Geldermalsen
Gelderland

Bouwjaar: 1771


Beschrijving van Groot-Westerhout

Hoeve "Groot-Westerhout". Gaaf bewaard voorbeeld van het Betuwse T-huistype, blijkens jaartalankers in de huidige vorm uit 1771, maar in oorsprong ouder. Fraai gelegen aan de Linge. Het woongedeelte draagt een met riet gedekt wolfdak, waarin dakkapellen uit XIX A. Links de onderkelderde opkamer, waarvan het metselwerk laatmiddeleeuwse moppen vertoont. Deur met knop in omlijsting van pilasters met hoofdgestel, vroeg 19e eeuws. Vensters met luiken en 25-ruitsschuiframen. In de linkerzijgevel boven halve kruiskozijnen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16458
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot-Westerhout in Geldermalsen

De Neust

Lingedijk 22
Geldermalsen
Inleiding Het GEMAAL van Beusichem naar Zoelmond, genaamd DE NEUST werd in 1926 gebouwd in traditionalistische trant met enige invloeden v..

Gelesteyn

Erichemsekade 14
Erichem (Gemeente Buren)
"Gelesteyn". Boerderij op T-vormige plattegrond, 17e eeuw (het eerst vermeld in 1729). Woongedeelte ter breedte van 7 assen onder rieten wol..

Lingestein: T-boerderij met middenlangsdeel

Erichemsekade 18
Erichem (Gemeente Buren)
Omschrijving De oude BOERDERIJ De T-boerderij heeft op een rechthoekig grondplan een voorhuis met rietgedekt schilddak en een achterhuis o..

Lingestein: T-boerderij met middenlangsdeel en bijschuur en hek

Erichemsekade 18
Erichem (Gemeente Buren)
Omschrijving De jongere T-BOERDERIJ De boerderij heeft op een rechthoekig grondplan achtereenvolgens een voorhuis, een middenhuis en een b..

Hervormde Kerk

Rijksstraatweg 11
Buurmalsen (Gemeente Geldermalsen)
Herv. KERK. Laat-gotische pseudobasiliek met driebeukig schip op pijlers, evenals de toren waarschijnlijk eerste helft 15e eeuw, en eenbeuki..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groot-Westerhout in Geldermalsen

Foto's (2)