Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hof Welgelegen in Goes

Boerderij

Pykeswegje 1
4462PC Goes
Zeeland

Bouwjaar: 1764


Beschrijving van Hof Welgelegen

Hof Welgelegen. Boerderij uit 1764. Hooggelegen bakstenen woonhuis met pannen zadeldak tussen tuittopgevels met vlechtingen. Gepleisterde lange gevel; staafankers. Bakgoot op ijzeren steunen T-schuiframen met rollagen. Omlijste voordeur met cannelures in de posten, bewerkt kalf met 4-ruits bovenlicht. XVII-XVIII. Aangebouwde schuur in hout met pannen zadeldak. XIX. Bakhuisje in baksteen met pannen zadeldak. XVIII. Stenen varkenskot met pannen zadeldak, XXa. Zwart houten wagenschuur met pannendak en witte omrandingen. Wed naast het inrijhek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16449
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hof Welgelegen in Goes

Terrein waarin een vluchtberg/kasteelberg

De Groe
Kloetinge (Gemeente Goes)
Terrein waarin een vluchtberg/kasteelberg. Datering: 10e - 13e eeuw.

Vrijstaande forse boerenwoning waarvan de bijhorende schuur is verdwenen

Kloetingseweg 19
's Gravenpolder (Gemeente Borsele)
Vrijstaande forse boerenwoning waarvan de bijhorende schuur is verdwenen. In de topgevel, die vlechtingen vertoont, voordeur en schuifvenste..

Baksteen woonhuis

Abbekindersezandweg 4
Goes
Bakstenen woonhuis, gedeeltelijk in mopsteen gebouwd en gedeeltelijk in gele stenen, in L-vorm met voor aan de straat verdieping. Pannen zad..

Watertoren

's-Gravenpolderseweg 5
Goes
In 1912 door de fa. Carl Francke uit Bremen gebouwde watertoren, de eerste stalen watertoren in Nederland. Open stalen constructie, waarop e..

Vrijstaand woonhuis "De Zonnehof"

Kloetingseweg 84
Goes
Inleiding Vrijstaand woonhuis, omstreeks 1926 gebouwd voor een bankdirecteur-rentmeester, in Interbellum-architectuur met in details invloe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)