Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren Geerteskerk in Kloetinge

Kerkelijk Gebouw

Geertesplein 24
4481AN Kloetinge (gemeente Goes)
Zeeland

Bouwjaar: 1494


Beschrijving van Toren Geerteskerk

Toren Ned.Herv.Kerk. Hoog bouwwerk, van een voor het eiland Zuid Beveland enigszins afwijkend type. Baksteen met royaal gebruik van natuursteen voor hoekblokken, balustrades, en dergelijke. Overhoekse steunberen, in de terugspringende derde geleding overgaand in haakse. Balustrade ingesnoerde achtzijdige spits met peerbekroning. De toren vermoedelijk omstreeks 1494 grotendeels voltooid, blijkens een memoriesteen aan de noordzijde. Klokkenstoel met gelui bestaande uit een klok van Michiel Burgerhuys, 1633, diam. 113 cm en twee moderne klokken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16427
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren Geerteskerk in Kloetinge

Geerteskerk

Geertesplein 24
Kloetinge (Gemeente Goes)
Ned.Herv.Kerk. Uit vroeg- en laatgotische delen bestaand gebouw. Als oudste deel geldt een rechtgesloten kapel aan de noordzijde van het koo..

Raadhuis

Geertesplein 5
Kloetinge (Gemeente Goes)
V.m. gemeentehuis, 1881, zelfde stijl en architectuur als nr 4; verdiepingloos maar met sierattiek en kioskvormige bekroning van middendakka..

Pastorie

Geertesplein 4
Kloetinge (Gemeente Goes)
Deftige herenwoning, gebouwd als pastorie, thans raadhuis, gebouwd 1881. Twee verdiepingen met halve bovenverdieping; balkon boven voordeur;..

Pand met tuitgevel

Geertesplein 1
Kloetinge (Gemeente Goes)
Pand met tuitgevel aan de straat waarin nog enig 17e eeuws metselwerk met kleurbanden en cijferankers 1616. Pannen zadeldak.

Fors pand onder pannen schilddak, hoekschoorstenen

Marktveld 20
Kloetinge (Gemeente Goes)
Fors pand uit de late 18e eeuw onder pannen schilddak, hoekschoorstenen. Voordeuromlijsting en bovenlicht. Vensters behangen met houten zon..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toren Geerteskerk in Kloetinge

Foto's (1)