Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met tuitgevel met vlechtingen in 's Heer Hendrikskindere

Boerderij

Oude Rijksweg 54
4472AH 's Heer Hendrikskindere (gemeente Goes)
Zeeland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis met tuitgevel met vlechtingen

Huis met tuitgevel met vlechtingen. Datering in de top (onleesbaar) Rechts naast de voordeur kelder-opkamer. Begane grond 9-ruits schuifvensters. Boven kruisramen. Pannen zadeldak XVIII. Schuur van hout, (voormuur met baksteen vernieuwd) en met pannen zadeldak gedekt. Hierin datum 1887. Tweede vrijstaande houten schuur onder pannen zadeldak. Losstaand bakhuis-zomerhuis van baksteen, met pannen zadeldak gedekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16406
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met tuitgevel met vlechtingen in 's Heer Hendrikskindere

Toren Nederlands Hervormde Kerk

Plein 15
's Heer Hendrikskindere (Gemeente Goes)
Toren Ned. Herv. Kerk. Onderbouw met twee geledingen in sobere baksteenbouw daterend uit de eerste helft van de 15e eeuw. In de 19e eeuw ver..

Nederlands Hervormde Kerk en kerkhof

Plein 1
's Heer Hendrikskindere (Gemeente Goes)
Ned. Herv. Kerk en kerkhof. Blijkens ingemetselde gedenksteen uit 1805 daterend gebouw, fraai gesitueerd op een kerkbrink. Inwendig: preekst..

Zwart Sluisje

's-Heer Hendrikskinderendijk 118
Goes
Inleiding Vrijstaande villa, omstreeks 1938 in een late Engelse landhuisstijl met expressionistische invloeden gebouwd in opdracht van de d..

Terrein waarin zich twee hoogten bevinden waarvan op een het Huis te Baarsdorp heeft gestaan, terwijl de andere een vluchtberg/kasteelberg is geweest

Baarsdorp
's Heer Abtskerke (Gemeente Borsele)
Terrein waarin zich twee hoogten bevinden waarvan op een het Huis te Baarsdorp heeft gestaan, terwijl de andere een vluchtberg/kasteelberg i..

Goederenloods

Stephensonweg 9
Goes
Inleiding Goederenloods, in 1870 in Waterstaatsstijl gebouwd op het emplacement van station Middelburg. De loods is in 2001 in zijn geheel ..

Kaart & Routeplanner