Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk in 's Heer Arendskerke

Kerkelijk Gebouw

Torenring 2
4458BC 's Heer Arendskerke (gemeente Goes)
Zeeland

Bouwjaar: ca. 1450 1450 ca. 1450


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk

Ned. Herv. KERK. Eenbeukig gebouw (het koor in de vorige eeuw af- gebroken) daterend uit omstreeks 1450 en geheel met natuursteen bekleed. De muurstijlen van het tongewelf rusten op ten dele oude kraagstenen. Inwendig: preekstoel uit 1649. Deurtje naar de consistoriekamer uit dezelfde tijd. Banken met gesneden panelen plm 1525. Overhuifde herenbank uit 1650 en een in dezelfde stijl gedateerde 1739. Twee lichtarmen en vier kronen met dubbele adelaar, midden 17e eeuw, drie gewijzigd tot petroleumlampen. Van oorsprong een eenklaviersorgel dat in de tweede helft van de 18e eeuw is gebouwd voor de R.K. Kerk te Zierikzee. In 1868 overgeplaatst naar 's-Heer Arendskerke en uitgebreid met een tweede klavier en vrij Pedaal door de Gebr. Franssen. In 1923 zijn op het Hoofdwerk veel registers van het oude orgel door nieuwe vervangen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16399
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk in 's Heer Arendskerke

Toren Nederlands Hervormde Kerk

Torenring 2
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Toren Ned. Herv. Kerk. Stoer bakstenen gebouw van drie geledingen sober met blindnissen versierd. De steunberen doorgaand tot aan de gemetse..

archeologie

-
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Terrein met daarin de resten van een Motte kasteel met voorburcht, omgeven door een gracht met brugconstructie. Het terrein is gelegen nabij..

Boerderijtje, huis onder pannen zadeldak

Oude Rijksweg 106
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Boerderijtje. Huis onder pannen zadeldak. Metselwerk gedeeltelijk in moppen; kelder-opkamer; zijtop met vlechtingen. Rechts aangebouwd zomer..

Arendshoeve

Oude Rijksweg 116A
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Hofstede met rechts terzijde van het voorerf fors woonhuis, rechthoekig gepleisterd gebouw onder zadeldak. XVII-XVIII. Er naast liggend baks..

Vrijstaand koetshuis bij het huis "Vredenhof"

Oude Rijksweg 118
's Heer Arendskerke (Gemeente Goes)
Inleiding Vrijstaand koetshuis bij het huis "Vredenhof", omstreeks 1860 op rechthoekige plattegrond gebouwd in eclectische stijl en vrijwel..

Kaart & Routeplanner

Route naar Nederlands Hervormde Kerk in 's Heer Arendskerke

Foto's (17)

Alle 17 foto's weergeven