Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Witgeverfd pand onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode Hollandse pannen in Goes

Woonhuis

Vlasmarkt 1
4461CW Goes
Zeeland

Bouwjaar: 17e eeuw tweede helft 18e eeuw (gevel gewijzigd)


Beschrijving van Witgeverfd pand onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode Hollandse pannen

Witgeverfd pand (17 eeuw; gevel gewijzigd 2e helft 18e eeuw) onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode Hollandse pannen. Gepleisterde met blokvormige voegen voorziene gevel met ingezwenkte top, welke gesloten is met geprofileerde kroonlijst; deur met bovenlicht omlijst door gecanneleerde pilasters afgedekt met kroonlijst en aan weerszijden een groot schuifvenster; op verdieping twee T-vensters. In zijgevel twee negenruits schuifvensters. Staafankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16388
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Witgeverfd pand onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode Hollandse pannen in Goes

Witgeverfd pand onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode hollandse pannen. DE Welie

Vlasmarkt 3
Goes
Witgeverfd pand (17e eeuw; gevel gewijzigd 2e helft 18e eeuw) onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode hollandse pannen. V..

Gebosseerd gepleisterd pand met verdieping onder zadeldak gedekt met rode hollandse pannen, zesruitsschuifvensters op de begane grond, vierruits op ve ..

Wijngaardstraat 4
Goes
Gebosseerd gepleisterd pand (17e eeuw; gevel gewijzigd 1e helft 19e eeuw) met verdieping onder zadeldak gedekt met rode hollandse pannen, ze..

Voormalige Handboogdoelen

Wijngaardstraat 3
Goes
V.m. Handboogdoelen. Gebouw met breed front aan de Vlasmarkt, zadeldak tussen zijtopgevels. De op een natuurstenen plint geplaatste baksten..

Sint Jacobusschool

Vlasmarkt 9
Goes
Inleiding Schoolcomplex met geïntegreerde kapel en aangrenzende tuin met een sobere imitatie van een Lourdesgrot. Het schoolgebouw werd on..

Hoekhuis met gesausde afgeknotte topgevel. Geprofileerde waterlijst en staafankers. Twee 24-ruitsvensters. Links een aanbouw. Zijgevel aan de Vlasmark ..

Rijfelstraat 1
Goes
Hoekhuis met gesausde afgeknotte topgevel. Geprofileerde waterlijst en staafankers. Twee 24-ruitsvensters. Links een aanbouw. Zijgevel aan d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Witgeverfd pand onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak gedekt met rode Hollandse pannen in Goes

Foto's (1)