Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Karel V in Goes

Woonhuis

Turfkade 11
4461AP Goes
Zeeland

Bouwjaar: 1533


Beschrijving van Karel V

Museum. Laatgotisch huis 1533 met trapgevel van bak- en natuursteen met geprofileerde togen en cordonbanden. Gaaf voorbeeld van een geveltype, gekenmerkt door de overkraging der verdiepingen op bogen, die op kraagstenen tussen de vensters rusten. De trappen van de top rusten op muurschalken, die op draagsteentjes geplaatst zijn en door ronde boogjes met de volgende trap verbonden zijn. Grondverdieping met geprofileerde spitsboogdeurnis met kopjes aan de punten der driepasvulling, geplaatst tussen twee vensters met geprofileerde bogen. Verdieping met korfbogen en tweede verdieping met twee driepasbogen. Zeventien mooie bloemankers. Boven de ingang steen met wapen van Karel V. Inwendig: balkneuten (XVIIa) in de benedenvertrekken gekleurde tegels (XVII) en overwelfde kelders. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16383
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Karel V in Goes

Coffijhuis

Turfkade 13
Goes
Pand met XIX bakstenen lijstgevel. Winkelpui.

Huis met gepleisterde ingezwenkte lijstgevel. Drie gesneden consoles. Winkelpui

Turfkade 9
Goes
Huis met gepleisterde ingezwenkte lijstgevel. Drie gesneden consoles. Winkelpui. XVI-XIX.

Huis met trapgevel van baksteen met natuurstenen banden en blokken, geprofileerde dekplaten en waterlijsten, overhoekse toppinakel

Turfkade 7
Goes
Huis met trapgevel van baksteen met natuurstenen banden en blokken, geprofileerde dekplaten en waterlijsten, overhoekse toppinakel. Staafank..

Visafslagershuisje. Aan de haven op de Turfkade, hoek Kleine Kade een achtkant stenen gebouwtje met enig beeldhouwwerk, bekroond door een zeemeermin

Turfkade 7
Goes
Visafslagershuisje. Aan de haven op de Turfkade, hoek Kleine Kade een achtkant stenen gebouwtje met enig beeldhouwwerk, bekroond door een ze..

Het Persiaensche coffijhuys

Turfkade 15
Goes
Huis met gepleisterde lijstgevel. XVIII-XIX.

Kaart & Routeplanner

Route naar Karel V in Goes

Foto's (20)

Alle 20 foto's weergeven