Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee huisjes, zonder verdieping onder zadeldaken, gescheiden door een brandgevel met rookkanaal. Vensters met 15- en 25-ruitsschuiframen in Goes

Woonhuis

Zusterstraat 9 A
4461JA Goes
Zeeland

Bouwjaar: 17e of 18e eeuw


Beschrijving van Twee huisjes, zonder verdieping onder zadeldaken, gescheiden door een brandgevel met rookkanaal. Vensters met 15- en 25-ruitsschuiframen

Twee huisjes, 17e of 18e eeuw, zonder verdieping onder zadeldaken, gescheiden door een brandgevel met rookkanaal. Vensters met 15- en 25-ruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16377
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee huisjes, zonder verdieping onder zadeldaken, gescheiden door een brandgevel met rookkanaal. Vensters met 15- en 25-ruitsschuiframen in Goes

Manhuis, voormalig tehuis voor ouden van dagen

Zusterstraat 11
Goes
Tehuis voor Ouden van Dagen. In de lengte langs de Zusterstraat gelegen uitgestrekt gebouw. De van baksteen opgetrokken gevel heeft schuifve..

Voormalig burgerweeshuis

Zusterstraat 13
Goes
Toegangspoort tot het v.m. Burgerweeshuis. Hardstenen boogpoort, voorzien van het Wapen van Zeeland, en voorts van guirlandes en kinderfigur..

Wasserij

Schuttershof 34
Goes
Inleiding In 1876 ter vervanging van een ouder washok gebouwde wasserij bij het voormalige weeshuis. Het vrijstaande gebouw werd ontworpen ..

Voormalig schoolgebouw bij het weeshuis

Singelstraat 11
Goes
Inleiding Direct aan de straat gelegen, éénzijdig aangebouwd pand, in 1869 gebouwd als wezen-armenschool bij het weeshuis. Rechts van het..

Manhuis

Singelstraat 13
Goes
Inleiding Direct aan de straat gelegen, éénzijdig aangebouwd pand, omstreeks 1875 gebouwd als regentenkamer bij het weeshuis. De verdiepi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee huisjes, zonder verdieping onder zadeldaken, gescheiden door een brandgevel met rookkanaal. Vensters met 15- en 25-ruitsschuiframen in Goes

Foto's (1)