Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met trapgevel. Geprofileerde dekplaten en overhoekse toppilaster. Boven de vensters ontlastingsbogen. Staafankers. winkelpui in Goes

Woonhuis

Kreukelmarkt 3
4461HW Goes
Zeeland

Bouwjaar: eerste kwart 17e eeuw 1600 eerste kwart 17e eeuw


Beschrijving van Huis met trapgevel. Geprofileerde dekplaten en overhoekse toppilaster. Boven de vensters ontlastingsbogen. Staafankers. winkelpui

Huis met trapgevel. Geprofileerde dekplaten en overhoekse toppilaster. Boven de vensters ontlastingsbogen. Staafankers. winkelpui. XVIIa. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16354
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met trapgevel. Geprofileerde dekplaten en overhoekse toppilaster. Boven de vensters ontlastingsbogen. Staafankers. winkelpui in Goes

Poort van de Latijnse school. Zandstenen poortje. Leeuwenmasker als sluitsteen. Opschrift op de rondboog: AMANDA PALLAS EXITU. Bijbehorend oude muur m ..

Kreukelmarkt 9
Goes
Poort van de Latijnse school. Zandstenen poortje gedateerd Anno 1614. Leeuwenmasker als sluitsteen. Opschrift op de rondboog: AMANDA PALLAS ..

Manhuis

Singelstraat 13
Goes
Inleiding Direct aan de straat gelegen, éénzijdig aangebouwd pand, omstreeks 1875 gebouwd als regentenkamer bij het weeshuis. De verdiepi..

Voormalig schoolgebouw bij het weeshuis

Singelstraat 11
Goes
Inleiding Direct aan de straat gelegen, éénzijdig aangebouwd pand, in 1869 gebouwd als wezen-armenschool bij het weeshuis. Rechts van het..

Wasserij

Schuttershof 34
Goes
Inleiding In 1876 ter vervanging van een ouder washok gebouwde wasserij bij het voormalige weeshuis. Het vrijstaande gebouw werd ontworpen ..

Voormalig burgerweeshuis

Zusterstraat 13
Goes
Toegangspoort tot het v.m. Burgerweeshuis. Hardstenen boogpoort, voorzien van het Wapen van Zeeland, en voorts van guirlandes en kinderfigur..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)