Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stenen Brug: Onder het verbrede dek van de bestaande is de oude met vier bogen gemetselde brug nog aanwezig in Goes

Weg En Waterwerk

Keizersdijk 34
4461KA Goes
Zeeland


Beschrijving van Stenen Brug: Onder het verbrede dek van de bestaande is de oude met vier bogen gemetselde brug nog aanwezig

Onder het verbrede dek van de bestaande is de oude met vier bogen gemetselde brug nog aanwezig. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16280
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stenen Brug: Onder het verbrede dek van de bestaande is de oude met vier bogen gemetselde brug nog aanwezig in Goes

Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwal en Oostv ..

Omwalling bij Oostwal
Goes
Omwalling. Hetgeen resteert van de voormalige stadsfortificatie in de vorm van Westwal, Westvest en Ravelijn de Groene Jager, alsmede Oostwa..

Huis met trapgevel. Geprofileerde dekplaten en overhoekse toppilaster. Boven de vensters ontlastingsbogen. Staafankers. winkelpui

Kreukelmarkt 3
Goes
Huis met trapgevel. Geprofileerde dekplaten en overhoekse toppilaster. Boven de vensters ontlastingsbogen. Staafankers. winkelpui. XVIIa.

Poort van de Latijnse school. Zandstenen poortje. Leeuwenmasker als sluitsteen. Opschrift op de rondboog: AMANDA PALLAS EXITU. Bijbehorend oude muur m ..

Kreukelmarkt 9
Goes
Poort van de Latijnse school. Zandstenen poortje gedateerd Anno 1614. Leeuwenmasker als sluitsteen. Opschrift op de rondboog: AMANDA PALLAS ..

Blokje van twee woonhuizen in overgangsarchitectuur

Oostsingel 154
Goes
Inleiding Als eenheid ontworpen, eenzijdig aangebouwd blok van twee woningen, omstreeks 1904 gebouwd in overgangsarchitectuur. De woning op..

Wasserij

Schuttershof 34
Goes
Inleiding In 1876 ter vervanging van een ouder washok gebouwde wasserij bij het voormalige weeshuis. Het vrijstaande gebouw werd ontworpen ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)