Rijksmonumenten > Boerderij "Zeezicht" > Ouddorp

Boerderij "Zeezicht" in Ouddorp

Route naar Boerderij Route berekenen

Kaart voor Boerderij "Zeezicht" in Ouddorp

Beschrijving | Recensies (0) | Wikipedia

Beschrijving Boerderij "Zeezicht"

Wellicht 18e eeuwse boerderij van het Zeeuwse schuurtype, genaamd "Zeezicht". Woonhuis onder pannen zadeldak, ingang in lange zijde; 9-ruitsschuifvensters met luiken; kopgevel bevat rechts een kelderraam, twee kleine vensters, twee hooggeplaatste 9-ruitsschuifvensters met luiken, een zesruits venster met luik en vlechtingen in top. Aan achterzijde uitgebouwd. Grote schuur met dwarsdelen onder pannen zadeldak, deels hout - gepotdekselde - (lange gevel achterzijde en kopgevel bij woonhuis (deels in baksteen opgetrokken. Aangekapte uitbouw aan linkerzijde. Bakstenen kopgevel voorzien van steunberen. Losstaand bakhuisje onder pannen zadeldak tussen puntgevels met geschulpte windveren; in lange gevel een getoogde deur. Eenvoudig ijzeren toegangshek met houten pijlers te rechterzijde.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Gerelateerde monumenten in de buurt van Boerderij "Zeezicht" in Ouddorp

1. 1
    Duinboerderij "Het Blaeuwe Huus"
    Bosweg 2
    3253 XA Ouddorp (Gemeente Goedereede)
    Blijkens de gevelankers uit 1659 daterende, doch in oorsprong nog oudere duinboerderij, genaamd het "Het Blaeuwe Huus", bestaande uit een..
  2. 2
    Cichoreifabriek Ceres
    Smalle Einde 2
    3253 XH Ouddorp (Gemeente Goedereede)
    Inleiding De in 1902-1903 gebouwde CICHOREIFABRIEK 'Ceres' is een van de laatste in het zuidelijke deel van Nederland en de laatste van z..
  3. 3
    De Hoop
    Molenweg 24
    3253 AM Ouddorp (Gemeente Goedereede)
    Korenmolen "De Hoop" Aan de noordzijde van het dorp een stellingmolen met ronde, gemetselde romp, gebouwd in 1845.
  4. 4
    De Zwaan
    Dorpsweg 35
    3253 AG Ouddorp (Gemeente Goedereede)
    Korenmolen "De Zwaan". Ronde, gemetselde stellingmolen, gebouwd in 1846.
  5. 5
    Windvang
    Goereeseweg 5
    3252 AL Goedereede
    MOLEN. Ronde, bakstenen bovenkruier (1791) met stelling, die ongeveer de helft van de molenomtrek omgeeft. Constructieve toestand maakt h..