Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel en aan de voorzijde een eenvoudige gevel onder kroonlijst met gesneden klossen en rozetten in Goedereede

Woonhuis

Noordzijde Haven 9
3252BH Goedereede
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw tweede kwart 19e eeuw (kroonlijst)


Beschrijving van Pand met aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel en aan de voorzijde een eenvoudige gevel onder kroonlijst met gesneden klossen en rozetten

Pand (XVII ?) met aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel en aan de voorzijde een eenvoudige gevel onder kroonlijst (XIXb) met gesneden klossen en rozetten. Ramen in de verdieping uit de bouwtijd van de gevel. Stoep met gietijzeren palen en hekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16198
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel en aan de voorzijde een eenvoudige gevel onder kroonlijst met gesneden klossen en rozetten in Goedereede

Pand opgetrokken uit secundair verwerkte Gobertangerblokken onder een rechte lijst. Empireramen, stoeppalen

Noordzijde Haven 11
Goedereede
Pand in oorsprong XVI A; vernieuwd XVIII met aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel en aan de voorzijde een gevel (XIXa ?) opgetrokke..

Schuur met gepleisterde puntgevel

Noordzijde Haven 11
Goedereede
Schuur (XVIII ?) met gepleisterde puntgevel.

Pand met aan de achterzijde een puntgevel en aan de voorzijde een lijstgevel. In de parterre Empireramen en deuren uit de bouwtijd van de gevel. Stoep ..

Noordzijde Haven 7
Goedereede
Pand (XVII ?) met aan de achterzijde een puntgevel en aan de voorzijde een lijstgevel (XIX A). In de parterre Empireramen en deuren uit de ..

Pand onder schilddak met topschoorsteen en aan de achterzijde een gecementeerde puntgevel. De gepleisterde lijstgevel aan de voorzijde heeft stucversi ..

Noordzijde Haven 5
Goedereede
Pand (XVII ?) onder schilddak met topschoorsteen en aan de achterzijde een gecementeerde puntgevel. De gepleisterde lijstgevel aan de voorz..

Herenhuis

Noordzijde Haven 13
Goedereede
Herenhuis, midden XIX tot stand gekomen door samentrekking van twee oudere huizen achter een lijstgevel. Aan de achterzijde zijn de daken en..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel en aan de voorzijde een eenvoudige gevel onder kroonlijst met gesneden klossen en rozetten in Goedereede

Foto's (1)