Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Goed bewaarde, eenvoudige boerderij, met hoog, rieten dak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt. De van vlechtingen voorziene puntgevel van het woonhuis heeft een bovenlicht met gietijzeren levensbo .. in Giessenburg

Boerderij

Slingelandseweg 52
3381LA Giessenburg (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Goed bewaarde, eenvoudige boerderij, met hoog, rieten dak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt. De van vlechtingen voorziene puntgevel van het woonhuis heeft een bovenlicht met gietijzeren levensbo ..

Goed bewaarde, eenvoudige BOERDERIJ, midden XIX, met hoog, rieten dak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt. De van vlechtingen voorziene puntgevel van het woonhuis heeft een bovenlicht met gietijzeren levensboom en vensters met luiken en zesruitsramen. De stal heeft getoogde venstertjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16124
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Goed bewaarde, eenvoudige boerderij, met hoog, rieten dak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt. De van vlechtingen voorziene puntgevel van het woonhuis heeft een bovenlicht met gietijzeren levensbo .. in Giessenburg

Agrarisch bijgebouw (voormalige jongveestal/varkensstal)

Slingelandseweg 52
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Omschrijving onderdeel 2: bijgebouw Slingelandseweg BIJ 52. Omschrijving Agrarisch bijgebouw (voormalige jongveestal/varkensstal) op rec..

Eenvoudig agrarisch bijgebouw (varkensschuur)

Slingelandseweg 52
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Omschrijving onderdeel 3: bijgebouw/varkensschuur, Slingelandseweg BIJ 52. Omschrijving Eenvoudig agrarisch bijgebouw (varkensschuur), opg..

Mooie boerderij onder hoog, rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roedenverdeling; topsiera ..

Muisbroekseweg 61B
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Mooie BOERDERIJ (XVIII ?) onder hoog, rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roed..

Scheiwijkse Molen

Lage Giessen 53
Hoornaar (Gemeente Giessenlanden)
'Schelwijkse Molen'. Aan de oostzijde van de Schelluinsevliet. WIPWATERMOLEN van de polder "Het Land der zes molens". Op de plaats van de..

Boerderij, met woongedeelte evenwijdig aan de weg en loodrecht daarop gebouwde stal, waarvan de linker zijgevel ten dele uit gepotdekselde delen besta ..

Slingelandseweg 24
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ, 18e eeuw, met woongedeelte evenwijdig aan de weg en loodrecht daarop gebouwde stal, waarvan de linker zijgevel ten dele uit gepot..

Kaart & Routeplanner

Route naar Goed bewaarde, eenvoudige boerderij, met hoog, rieten dak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt. De van vlechtingen voorziene puntgevel van het woonhuis heeft een bovenlicht met gietijzeren levensbo .. in Giessenburg