Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schilderachtig aan de Giessen gelegen hoeve. Doorgaand rieten zadeldak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt in Giessenburg

Boerderij

Slingelandseweg 2
3381LA Giessenburg (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Schilderachtig aan de Giessen gelegen hoeve. Doorgaand rieten zadeldak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt

Schilderachtig aan de Giessen gelegen HOEVE, in oorsprong XVIII, doch thans grotendeels van aspect XIXc. Doorgaand rieten zadeldak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt. De puntgevel aan de voorzijde is, voorzover het rechte gedeelte betreft, nog XVIII en heeft een getoogd en gesneden Lod. XIV-deurkalf. In de vensters een goede roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16122
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schilderachtig aan de Giessen gelegen hoeve. Doorgaand rieten zadeldak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt in Giessenburg

Boerderij, met woongedeelte evenwijdig aan de weg en loodrecht daarop gebouwde stal, waarvan de linker zijgevel ten dele uit gepotdekselde delen besta ..

Slingelandseweg 24
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ, 18e eeuw, met woongedeelte evenwijdig aan de weg en loodrecht daarop gebouwde stal, waarvan de linker zijgevel ten dele uit gepot..

Mooie boerderij onder hoog, rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roedenverdeling; topsiera ..

Muisbroekseweg 61B
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Mooie BOERDERIJ (XVIII ?) onder hoog, rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roed..

Agrarisch bijgebouw (voormalige jongveestal/varkensstal)

Slingelandseweg 52
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Omschrijving onderdeel 2: bijgebouw Slingelandseweg BIJ 52. Omschrijving Agrarisch bijgebouw (voormalige jongveestal/varkensstal) op rec..

Eenvoudig agrarisch bijgebouw (varkensschuur)

Slingelandseweg 52
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Omschrijving onderdeel 3: bijgebouw/varkensschuur, Slingelandseweg BIJ 52. Omschrijving Eenvoudig agrarisch bijgebouw (varkensschuur), opg..

Goed bewaarde, eenvoudige boerderij, met hoog, rieten dak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt. De van vlechtingen voorziene puntgevel van het woon ..

Slingelandseweg 52
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Goed bewaarde, eenvoudige BOERDERIJ, midden XIX, met hoog, rieten dak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt. De van vlechtingen voorziene..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schilderachtig aan de Giessen gelegen hoeve. Doorgaand rieten zadeldak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt in Giessenburg

Foto's (3)