Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, met gepleisterde puntgevel en links uitgebouwde kamer onder zadeldak. Rechts onderkelderd. Vloeddeur met trap; vensters met goede roedenverdeling in Giessenburg

Boerderij

Peursumseweg 95
3381KV Giessenburg (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk 18e eeuw 1700 waarschijnlijk 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij, met gepleisterde puntgevel en links uitgebouwde kamer onder zadeldak. Rechts onderkelderd. Vloeddeur met trap; vensters met goede roedenverdeling

BOERDERIJ, waarschijnlijk 18e eeuw met gepleisterde puntgevel en links uitgebouwde kamer onder zadeldak. Rechts onderkelderd. Vloeddeur met trap; vensters met goede roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16119
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, met gepleisterde puntgevel en links uitgebouwde kamer onder zadeldak. Rechts onderkelderd. Vloeddeur met trap; vensters met goede roedenverdeling in Giessenburg

Boerderij met puntgevel en links opkamer onder zadeldak, evenwijdig aan de weg, aansluitend tegen een puntgevel. Vensters met goede roedenverdeling in ..

Peursumseweg 99
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVIII) met puntgevel en links opkamer onder zadeldak, evenwijdig aan de weg, aansluitend tegen een puntgevel. Vensters met goede..

Boerderij met woongedeelte onder rieten zadeldak en hogere schuur, eveneens onder met riet gedekt zadeldak. In de puntgevel van het woonhuis vensters ..

Peursumseweg 103
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVIII ?) met woongedeelte onder rieten zadeldak en hogere schuur, eveneens onder met riet gedekt zadeldak. In de puntgevel van h..

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkweg 1
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Ned.Herv.KERK. Eenvoudig bakstenen bouwwerk uit de 15e eeuw met eenbeukig, in neogotische trant vernieuwd schip, een vijfzijdig gesloten ko..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk. Sobere toren van baksteen

Kerkweg 1A
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
TOREN van de Ned.Herv.Kerk. Sobere toren van baksteen.

Bovenkerkse Molen

Bovenkerkseweg 2
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Inleiding MOLENROMP. De ronde stenen molen met de naam 'Bovenkerkse Molen' is omstreeks 1865 gebouwd als poldermolen voor de bemaling van..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij, met gepleisterde puntgevel en links uitgebouwde kamer onder zadeldak. Rechts onderkelderd. Vloeddeur met trap; vensters met goede roedenverdeling in Giessenburg