Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Deftig herenhuis, dat met zijn hoge zadeldak tussen puntgevels evenwijdig aan de straat, een dominerende plaats inneemt in het dorpsbeeld in Giessenburg

Woonhuis

Oudkerkseweg 16
3381KR Giessenburg (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw 1800 eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Deftig herenhuis, dat met zijn hoge zadeldak tussen puntgevels evenwijdig aan de straat, een dominerende plaats inneemt in het dorpsbeeld

Deftig HERENHUIS (XIXa ?), dat met zijn hoge zadeldak tussen puntgevels evenwijdig aan de straat, een dominerende plaats inneemt in het dorpsbeeld. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel; in de verdieping nog vensters met goede, vierdelige schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16114
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Deftig herenhuis, dat met zijn hoge zadeldak tussen puntgevels evenwijdig aan de straat, een dominerende plaats inneemt in het dorpsbeeld in Giessenburg

Gave boerderij, gedateerd op jaartalsteen, met monumentaal rieten zadeldak en hoge puntgevel met vlechtingen

Oudkerkseweg 9
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Gave BOERDERIJ, gedateerd op jaartalsteen 1861, met monumentaal rieten zadeldak en hoge puntgevel met vlechtingen. Vensters met zesruitssch..

Nederlands Hervormde Kerk

Oudkerkseweg 22
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Ned.Herv.KERK. De kerk is gerestaureerd in 1950-'52. Eenbeukig bakstenen schip uit de 15e eeuw, waarvan het koor verdwenen is. De kerk he..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Oudkerkseweg 22
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
TOREN van de Ned.Herv.Kerk. Mooie, in baksteen uitgevoerde toren met tegen de overhoekse steunberen gekoppelde nissen en bovenaan bakstenen..

Kleine boerderij met dwars woonhuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels

Oudkerkseweg 10
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Kleine BOERDERIJ (XIXb) met dwars woonhuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles; ve..

Eenvoudige, gepleisterde boerderij met linkse afgeknotte puntgevel en rechts uitbouw onder rieten zadeldak, evenwijdig aan de straat. De vensters hebb ..

Oudkerkseweg 8
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Eenvoudige, gepleisterde BOERDERIJ (in oorsprong XVII) met linkse afgeknotte puntgevel en rechts uitbouw onder rieten zadeldak, evenwijdig a..

Kaart & Routeplanner