Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudige, gepleisterde boerderij met linkse afgeknotte puntgevel en rechts uitbouw onder rieten zadeldak, evenwijdig aan de straat. De vensters hebben gedeeltelijk nog hun goede roedenverdeling in d .. in Giessenburg

Boerderij

Oudkerkseweg 8
3381KR Giessenburg (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Eenvoudige, gepleisterde boerderij met linkse afgeknotte puntgevel en rechts uitbouw onder rieten zadeldak, evenwijdig aan de straat. De vensters hebben gedeeltelijk nog hun goede roedenverdeling in d ..

Eenvoudige, gepleisterde BOERDERIJ (in oorsprong XVII) met linkse afgeknotte puntgevel en rechts uitbouw onder rieten zadeldak, evenwijdig aan de straat. De vensters hebben gedeeltelijk nog hun goede roedenverdeling in de ramen. Deze boerderij is belangrijk voor het harmonische dorpsbeeld van Giessen-Oudekerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16112
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudige, gepleisterde boerderij met linkse afgeknotte puntgevel en rechts uitbouw onder rieten zadeldak, evenwijdig aan de straat. De vensters hebben gedeeltelijk nog hun goede roedenverdeling in d .. in Giessenburg

Kleine boerderij met dwars woonhuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels

Oudkerkseweg 10
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Kleine BOERDERIJ (XIXb) met dwars woonhuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles; ve..

Deftig herenhuis, dat met zijn hoge zadeldak tussen puntgevels evenwijdig aan de straat, een dominerende plaats inneemt in het dorpsbeeld

Oudkerkseweg 16
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Deftig HERENHUIS (XIXa ?), dat met zijn hoge zadeldak tussen puntgevels evenwijdig aan de straat, een dominerende plaats inneemt in het dorp..

Gave boerderij, gedateerd op jaartalsteen, met monumentaal rieten zadeldak en hoge puntgevel met vlechtingen

Oudkerkseweg 9
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Gave BOERDERIJ, gedateerd op jaartalsteen 1861, met monumentaal rieten zadeldak en hoge puntgevel met vlechtingen. Vensters met zesruitssch..

Ruïne 'Giessenburg' : bij de dorpskern over de Giessen gelegen terrein met twee dichtgegroeide grachten, een heuvel met wallen en enkele muurfragme ..

Neerpolderseweg 72B
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
RUINE 'Giessenburg'. Bij de dorpskern over de Giessen gelegen terrein met twee dichtgegroeide grachten, een heuvel met wallen en enkele muu..

Boerderij onder hoog, rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als het daarachter gelegen bedrijfsgedeelte overdekt. In de puntgevel aan de voorzijde e ..

Oudkerkseweg 2
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVIII ?) onder hoog, rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als het daarachter gelegen bedrijfsgedeelte overdekt. In de puntgev..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eenvoudige, gepleisterde boerderij met linkse afgeknotte puntgevel en rechts uitbouw onder rieten zadeldak, evenwijdig aan de straat. De vensters hebben gedeeltelijk nog hun goede roedenverdeling in d .. in Giessenburg