Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mooie boerderij onder hoog, rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roedenverdeling; topsieranker. In de rechter zijgevel van de stal inrijdeur .. in Giessenburg

Boerderij

Muisbroekseweg 61 B
3381KM Giessenburg (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw 1700 mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Mooie boerderij onder hoog, rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roedenverdeling; topsieranker. In de rechter zijgevel van de stal inrijdeur ..

Mooie BOERDERIJ (XVIII ?) onder hoog, rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roedenverdeling; topsieranker. In de rechter zijgevel van de stal inrijdeuren onder uitspringend zadeldak met houten puntgeveltje. De hoeve verkeert in bouwvallige staat. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16110
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mooie boerderij onder hoog, rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roedenverdeling; topsieranker. In de rechter zijgevel van de stal inrijdeur .. in Giessenburg

Agrarisch bijgebouw (voormalige jongveestal/varkensstal)

Slingelandseweg 52
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Omschrijving onderdeel 2: bijgebouw Slingelandseweg BIJ 52. Omschrijving Agrarisch bijgebouw (voormalige jongveestal/varkensstal) op rec..

Eenvoudig agrarisch bijgebouw (varkensschuur)

Slingelandseweg 52
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Omschrijving onderdeel 3: bijgebouw/varkensschuur, Slingelandseweg BIJ 52. Omschrijving Eenvoudig agrarisch bijgebouw (varkensschuur), opg..

Goed bewaarde, eenvoudige boerderij, met hoog, rieten dak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt. De van vlechtingen voorziene puntgevel van het woon ..

Slingelandseweg 52
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Goed bewaarde, eenvoudige BOERDERIJ, midden XIX, met hoog, rieten dak, dat woon- en bedrijfsgedeelte overdekt. De van vlechtingen voorziene..

Scheiwijkse Molen

Lage Giessen 53
Hoornaar (Gemeente Giessenlanden)
'Schelwijkse Molen'. Aan de oostzijde van de Schelluinsevliet. WIPWATERMOLEN van de polder "Het Land der zes molens". Op de plaats van de..

Boerderij, met woongedeelte evenwijdig aan de weg en loodrecht daarop gebouwde stal, waarvan de linker zijgevel ten dele uit gepotdekselde delen besta ..

Slingelandseweg 24
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ, 18e eeuw, met woongedeelte evenwijdig aan de weg en loodrecht daarop gebouwde stal, waarvan de linker zijgevel ten dele uit gepot..

Kaart & Routeplanner

Route naar Mooie boerderij onder hoog, rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roedenverdeling; topsieranker. In de rechter zijgevel van de stal inrijdeur .. in Giessenburg

Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven