Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mooie boerderij onder rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als de uit gepotdekselde houten delen opgetrokken stal overdekt. Aan de voorzijde hoge puntgevel met ankers en ramen met kleine roedenverd .. in Giessenburg

Boerderij

Bovenkerkseweg 92
3381KC Giessenburg (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Mooie boerderij onder rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als de uit gepotdekselde houten delen opgetrokken stal overdekt. Aan de voorzijde hoge puntgevel met ankers en ramen met kleine roedenverd ..

Mooie BOERDERIJ (XVII) onder rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als de uit gepotdekselde houten delen opgetrokken stal overdekt. Aan de voorzijde hoge puntgevel met ankers en ramen met kleine roedenverdeling. Rechts een uitgebouwde opkamer met vloeddeur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16107
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mooie boerderij onder rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als de uit gepotdekselde houten delen opgetrokken stal overdekt. Aan de voorzijde hoge puntgevel met ankers en ramen met kleine roedenverd .. in Giessenburg

Boerderij onder hoog, rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als het daarachter gelegen bedrijfsgedeelte overdekt. In de puntgevel aan de voorzijde e ..

Oudkerkseweg 2
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVIII ?) onder hoog, rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als het daarachter gelegen bedrijfsgedeelte overdekt. In de puntgev..

Eenvoudige, gepleisterde boerderij met linkse afgeknotte puntgevel en rechts uitbouw onder rieten zadeldak, evenwijdig aan de straat. De vensters hebb ..

Oudkerkseweg 8
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Eenvoudige, gepleisterde BOERDERIJ (in oorsprong XVII) met linkse afgeknotte puntgevel en rechts uitbouw onder rieten zadeldak, evenwijdig a..

Kleine boerderij met dwars woonhuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels

Oudkerkseweg 10
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Kleine BOERDERIJ (XIXb) met dwars woonhuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles; ve..

Ruïne 'Giessenburg' : bij de dorpskern over de Giessen gelegen terrein met twee dichtgegroeide grachten, een heuvel met wallen en enkele muurfragme ..

Neerpolderseweg 72B
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
RUINE 'Giessenburg'. Bij de dorpskern over de Giessen gelegen terrein met twee dichtgegroeide grachten, een heuvel met wallen en enkele muu..

Gave boerderij, gedateerd op jaartalsteen, met monumentaal rieten zadeldak en hoge puntgevel met vlechtingen

Oudkerkseweg 9
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Gave BOERDERIJ, gedateerd op jaartalsteen 1861, met monumentaal rieten zadeldak en hoge puntgevel met vlechtingen. Vensters met zesruitssch..

Kaart & Routeplanner

Route naar Mooie boerderij onder rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als de uit gepotdekselde houten delen opgetrokken stal overdekt. Aan de voorzijde hoge puntgevel met ankers en ramen met kleine roedenverd .. in Giessenburg