Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, gedateerd in een steentje boven de deur, met rieten zadeldak en puntgevel met vlechtingen. Links een later uitgebouwde kamer onder rieten zadeldak en met puntgevel opzij. Vensters met luike .. in Giessenburg

Boerderij

Bovenkerkseweg 26
3381KB Giessenburg (gemeente Giessenlanden)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1750


Beschrijving van Boerderij, gedateerd in een steentje boven de deur, met rieten zadeldak en puntgevel met vlechtingen. Links een later uitgebouwde kamer onder rieten zadeldak en met puntgevel opzij. Vensters met luike ..

BOERDERIJ, gedateerd in een steentje boven de deur 1750, met rieten zadeldak en puntgevel met vlechtingen. Links een later uitgebouwde kamer onder rieten zadeldak en met puntgevel opzij. Vensters met luiken en in de ramen een goede roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16105
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, gedateerd in een steentje boven de deur, met rieten zadeldak en puntgevel met vlechtingen. Links een later uitgebouwde kamer onder rieten zadeldak en met puntgevel opzij. Vensters met luike .. in Giessenburg

Boerderij met kloek, hoog rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt

Bovenkerkseweg 20
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVIII) met kloek, hoog rieten zadeldak, dat woonhuis en stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters, waarin ramen met g..

Boerderij onder langgerekt, rieten zadeldak en met gepleisterde puntgevel. Links een uitgebouwde kamer met puntgevel en rieten zadeldak. In de voorgev ..

Bovenkerkseweg 30
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVIII) onder langgerekt, rieten zadeldak en met gepleisterde puntgevel. Links een uitgebouwde kamer met puntgevel en rieten zade..

Bovenkerkse Molen

Bovenkerkseweg 2
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Inleiding MOLENROMP. De ronde stenen molen met de naam 'Bovenkerkse Molen' is omstreeks 1865 gebouwd als poldermolen voor de bemaling van..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk. Sobere toren van baksteen

Kerkweg 1A
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
TOREN van de Ned.Herv.Kerk. Sobere toren van baksteen.

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkweg 1
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
Ned.Herv.KERK. Eenvoudig bakstenen bouwwerk uit de 15e eeuw met eenbeukig, in neogotische trant vernieuwd schip, een vijfzijdig gesloten ko..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij, gedateerd in een steentje boven de deur, met rieten zadeldak en puntgevel met vlechtingen. Links een later uitgebouwde kamer onder rieten zadeldak en met puntgevel opzij. Vensters met luike .. in Giessenburg