Meer dan 63.000 rijksmonumenten


V/m fabriek A.v.d. Heuvel in Geldrop

Nijverheid Industrie

Heuvel 7
5664HK Geldrop (gemeente Geldrop Mierlo)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1854


Beschrijving van V/m fabriek A.v.d. Heuvel

FABRIEKSGEBOUW, z.g.n. 'fabriekshuis' van de voormalige wollenstoffenfabriek A. v.d. Heuvel en Zn.,; in schoon metselwerk opgetrokken, uit 1854 daterend pand met verdieping onder met rode Frieze pannen gedekt zadeldak tussen tuitgevels. De zeven vensterassen brede voorgevel heeft een gepleisterde plint, 24-ruits ramen en is afgesloten met een geprofileerde kroonlijst. In de kopgevels 30- en 40-ruits schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16029
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van V/m fabriek A.v.d. Heuvel in Geldrop

Herenhuis

Heuvel 5
Geldrop (Gemeente Geldrop Mierlo)
Geldrop Heuvel 5- 5A inleiding: HUIS uit 1869 in Eclectische stijl met DIENSTWONING uit midden van de negentiende eeuw. Het huis ligt aan ..

Herenhuis

Heuvel 19
Geldrop (Gemeente Geldrop Mierlo)
Inleiding: HERENHUIS uit 1903, in Eclectische stijl, gebouwd voor bierbrouwer Jos Bolsius. Aan de Molenstraat stond zijn brouwerij. Bolsius..

Gemeentehuis

Heuvel 1
Geldrop (Gemeente Geldrop Mierlo)
Inleiding: RAADHUIS uit 1870 in Eclectische stijl. Opdrachtgever was burgemeester Wilhelmus Knaapen tevens textielfabrikant. De tekening we..

Herenhuis

Hofstraat 4
Geldrop (Gemeente Geldrop Mierlo)
Inleiding: HUIS uit 1868 in Eclectische stijl, gebouwd voor textielfabrikant J.M. Eijcken. Het huis heeft een rechthoekige plattegrond. De ..

V/m fabriek A.v.d. Heuvel (Weverijmuseum Geldrop)

Molenstraat 19
Geldrop (Gemeente Geldrop Mierlo)
FABRIEKSGEBOUW van de voormalige wollenstoffenfabriek A. v.d. Heuvel en Zn.; uit 1863 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken pand met ve..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)