Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Roos in Geertruidenberg

Woonhuis

Markt 46
4931BT Geertruidenberg
Noord Brabant


Beschrijving van De Roos

"De Roos", huis onder zadeldak en met trapgevel, eind XVIe eeuw. Vensters onder vlakke togen en met zandstenen kozijnen. Toppilasters op kraagsteen. Deur met hardstenen rondboogomlijsting en bovenlicht. Pui met luiken. Deur uit gedeeltelijk oude opgeklapte eiken kraalschoten waarop versierd ijzeren slotwerk (omstreeks 1600); cartouche-ornament en balustertjes. Inwendig: voorhuis, op de verdieping resten van zolderbeschildering (XVIIe). Thans als Oudheidkamer in gebruik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15992
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Roos in Geertruidenberg

't Swart Lam

Markt 48
Geertruidenberg
' 't Swart Lam', huis onder schilddak en met afzonderlijke door een dwars schilddak overdekt voorgedeelte met hoge Empire gevel, waarin zesd..

Huis onder schilddak en met lijstgevel in schoon werk

Markt 50
Geertruidenberg
Huis onder schilddak en met lijstgevel in schoon werk; ingang omlijst door gecanneleerde en deels geblokte pilasters en met gesneden deurkal..

Weeshuys

Markt 52
Geertruidenberg
Voormalig Weeshuis, later leeszaal. Voor 1681 Gasthuiskapel. Bakstenen gebouw uit de XVIe eeuw met hoog leien zadeldak, bekroond door een op..

't Fortuyn

Markt 38
Geertruidenberg
' 't Fortuyn', huis onder zadeldak en met trapgevel uit omstreeks 1880.

Oude stadhuis

Markt 36
Geertruidenberg
Het Raadhuis. In oorsprong een middeleeuws gebouw waarvan de overwelfde kelder is overgebleven en de indeling in een hoofdverdieping, 2 m bo..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Roos in Geertruidenberg

Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven