Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij bestaande uit grote gemetselde stal-schuur onder rieten wolfdak, en uit een woonhuiscomplex waarvan het hoofdgedeelte een voor- en achtergevel met ingezwenkte bovenhoeken en met kroonlijst h .. in Heijningen

Boerderij

Stadsedijk 151
4794RL Heijningen (gemeente Moerdijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Boerderij bestaande uit grote gemetselde stal-schuur onder rieten wolfdak, en uit een woonhuiscomplex waarvan het hoofdgedeelte een voor- en achtergevel met ingezwenkte bovenhoeken en met kroonlijst h ..

Boerderij bestaande uit grote gemetselde stal-schuur onder rieten wolfdak, en uit een woonhuiscomplex waarvan het hoofdgedeelte een voor- en achtergevel met ingezwenkte bovenhoeken en met kroonlijst heeft, en gedekt is door een schilddak; de dwarse aanbouwen hebben zadeldaken. 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15891
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen (1)

Boerderij bestaande uit grote gemetselde stal-schuur onder rieten wolfdak, en uit een woonhuiscomplex waarvan het hoofdgedeelte een voor- en achtergevel met ingezwenkte bovenhoeken en met kroonlijst h ..
5
Recensie door: ()
De boerderij de “Bierthoeve” werd in 1648 gesticht door mijn voorouders de familie Biert. Mijn grootmoeder Cornelia Elizabeth Biert was de laatste telg uit dit geslacht en was getrouwd met Jan Jacob TimmersPzn (1849 - 1918).
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij bestaande uit grote gemetselde stal-schuur onder rieten wolfdak, en uit een woonhuiscomplex waarvan het hoofdgedeelte een voor- en achtergevel met ingezwenkte bovenhoeken en met kroonlijst h .. in Heijningen

Stadszicht

Steenpad 3
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Hoeve "Stadzicht" met afzonderlijke woning onder zadeldak tussen topgevels. Venster met luiken behangen. Begin 19e eeuw.

Moria

Steenpad 6
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Inleiding. Ten noorden van het gehucht Helwijk ligt de boerderij "Moria" van het Westbrabantse type met een vrijstaand WOONHUIS. Het gebouw..

Moria

Steenpad 6
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Inleiding. Ten noorden van het gehucht Helwijk ligt de boerderij "Moria" van het Westbrabantse type met een vrijstaand woonhuis en varkensh..

Moria

Steenpad 6
Willemstad (Gemeente Moerdijk)
Inleiding. Ten noorden van het gehucht Helwijk ligt de boerderij "Moria" van het Westbrabantse type met een vrijstaand woonhuis, een varken..

Boerderij bestaande uit afzonderlijke gebouwen die stal en schuur herbergen, en vrijstaand woonhuis onder schilddak aan de voorzijde afgewolfd is bove ..

Helsedijk 65
Heijningen (Gemeente Moerdijk)
Boerderij bestaande uit afzonderlijke gebouwen die stal en schuur herbergen, en vrijstaand woonhuis onder schilddak aan de voorzijde afgewol..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij bestaande uit grote gemetselde stal-schuur onder rieten wolfdak, en uit een woonhuiscomplex waarvan het hoofdgedeelte een voor- en achtergevel met ingezwenkte bovenhoeken en met kroonlijst h .. in Heijningen