Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis met verdieping en halve verdieping met door zware kroonlijst recht afgesloten gevel onder zadeldak met dakkapel en met door een met een bol bekroonde topschoorsteen met gezwenkte kap in Franeker

Woonhuis

Zilverstraat 28
8801KC Franeker (gemeente Franekeradeel)
Friesland

Bouwjaar: 1850-1900 1900 1850-1900


Beschrijving van Woonhuis met verdieping en halve verdieping met door zware kroonlijst recht afgesloten gevel onder zadeldak met dakkapel en met door een met een bol bekroonde topschoorsteen met gezwenkte kap

Woonhuis met verdieping en halve verdieping onder zadeldak; gevel recht afgesloten door zware kroonlijst, waarboven dakkapel. Topschoorsteen met gezwenkte kap bekroond door een bol XVIIIB. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15808
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis met verdieping en halve verdieping met door zware kroonlijst recht afgesloten gevel onder zadeldak met dakkapel en met door een met een bol bekroonde topschoorsteen met gezwenkte kap in Franeker

Pand met gesneden kroonlijst onder zadeldak met voorschild en topschoorsteen en overkraagde achterbouw op de verdieping

Zilverstraat 26
Franeker (Gemeente Franekeradeel)
Pand onder zadeldak, met voorschild waarboven topschoorsteen; gesneden kroonlijst. Achterbouw op de verdieping overgekraagd.

Smal pand onder zadeldak voor afgeschuind en van topschoorsteen voorzien

Zilverstraat 37
Franeker (Gemeente Franekeradeel)
Smal pand onder zadeldak voor afgeschuind en van topschoorsteen voorzien. In de gevel ontlastingsbogen en steen 1664. Achterpuntgevel met ..

Woonhuis van drie volle verdiepingen onder pannengedekt schilddak tegen rechte kroonlijst aan voor- en achterzijde (Moulijn)

Zilverstraat 16
Franeker (Gemeente Franekeradeel)
Woonhuis van drie volle verdiepingen onder pannengedekt schilddak tegen rechte kroonlijst aan voor- en achterzijde. De gevel met hardstenen ..

Pand met rechte kroonlijst met bloklijst onder zadeldak met voorschild en topschoorsteen

Zilverstraat 39
Franeker (Gemeente Franekeradeel)
Pand onder zadeldak met voorschild en topschoorsteen; rechte kroonlijst met bloklijst; achter topgevel.

Korendragershuisje

Eise Eisingastraat 28
Franeker (Gemeente Franekeradeel)
Korendragershuisje. Klein pand onder zadeldak tegen gevel verjongd door twee treden met hoekblokken, waartegen smalle klauwstukken. Ingang ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woonhuis met verdieping en halve verdieping met door zware kroonlijst recht afgesloten gevel onder zadeldak met dakkapel en met door een met een bol bekroonde topschoorsteen met gezwenkte kap in Franeker

Foto's (1)