Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-hals-rompboerderij met voorhuis onder zadeldak tegen topgevel met in de top tweelichtskozijnen en roeden in de overige vensters in Hallum

Boerderij

Vijfhuisterdijk 19
9074TE Hallum (gemeente Ferwerderadiel)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1860 1860 ca. 1860


Beschrijving van Kop-hals-rompboerderij met voorhuis onder zadeldak tegen topgevel met in de top tweelichtskozijnen en roeden in de overige vensters

Kop-hals-rompboerderij met gaaf voorhuis onder zadeldak tegen topgevel; in de top tweelichtskozijnen, in de overige vensters roeden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15625
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-hals-rompboerderij met voorhuis onder zadeldak tegen topgevel met in de top tweelichtskozijnen en roeden in de overige vensters in Hallum

Terrein met overblijfselen van het klooster Mariëngaarde

bij Mariëngaarderweg 45 Mariëngaarderweg 45 2 bij Mariëngaarderweg 45
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
Terrein waarin de overblijfselen van het klooster Mariengaarde. Datering: 12e eeuw (gedeeltelijke bescherming, zie bijlage A).

Mariëngaarde (boerderij)

Mariëngaarderweg 45
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
Mariengaarde. Ter plaatse van het voormalige klooster van die naam gebouwde kop-hals-rompboerderij met gestrekt voorhuis waarvan het midden..

Kop-hals-rompboerderij met schuur

Koedijk 1
Oudebildtzijl (Gemeente Het Bildt)
Kop-hals-rompboerderij met lang voorhuis waarvan de ingang in het midden van de lange gevel staat. Zesruitsvensters; gesloten puntgevel met..

Mariëngaardbrug

Hege Hearewei 8
Hijum (Gemeente Leeuwarderadeel)
Inleiding De betonnen, vaste BRUG uit 1931 is ontworpen in 1930 door de gemeente-architect van Leeuwarderadeel J. Smits. Het strakke ontwer..

Kop-hals-rompboerderij met voorhuis onder zadeldak tussen puntgevels met schoorstenen waarop koppen en met aangrenzende aanbouw

Mariëngaarderweg 2
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
PAND, dat zijn monumentale waarde uitsluitend ontleend aan een boerderij van het kop-hals-romptype (omstreeks 1800) met aangrenzend een aanb..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)