Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis onder hoog met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as in Hallum

Woonhuis

Langebuorren 27
9074CG Hallum (gemeente Ferwerderadiel)
Friesland

Bouwjaar: midden 18e eeuw 1750 midden 18e eeuw


Beschrijving van Dwarshuis onder hoog met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as

Dwarshuis onder hoog, met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as. Midden 18e eeuw. De vrijstaande puntgevel heeft een rollaag en gebeeldhouwde voluutstukken op geprofileerde dekplaatjes, stijl Lodewijk XIV. De voorgevel heeft een houten kroonlijst; in de zijgevel vensters met zesruitsschuiframen. Nr 27 heeft een achtervleugel met schilddak. Stenen schuur met zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15621
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis onder hoog met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as in Hallum

Pand zonder verdieping onder hoog zadeldak met puntgevel aan de Hegebuorren en schildvormig beëindigde gevel aan de andere zijde

Kerkpad 13
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
18e eeuws pand zonder verdieping en met hoog, pannen zadeldak. Aan de Hegebuorren puntgevel met vlechtingen. Aan de andere zijde schildvorm..

Boerderij onder pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en rookkanalen in de as en met grote stal onder hoog pannen schilddak

Lytse Buorren 5
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
Boerderij uit de 18e eeuw onder pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en rookkanalen in de as. Houten gootlijst op met tandlijs..

Dwarshuis onder hoog zadeldak tussen puntgevels met voorgevel met geprofileerde houten gootlijst op consoles

Kerkpad 6
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
Dwarshuis onder hoog zadeldak tussen puntgevels, wellicht begin 19e eeuw. Voorgevel met geprofileerde, houten gootlijst op consoles.

Goslingastate

Langebuorren 1
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
Inleiding De BOERDERIJ op het omgrachte terrein van de voormalige Goslingastate, waaraan de naam is ontleend, is ontworpen door gemeentearc..

Grote of Sint-Maartenkerk (Hervormde kerk)

Kerkpad 1
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
Herv. Kerk. Grote gotische dorpskerk op door ringweg omgeven kerkhof, bestaande uit zes traveeën lang schip met vijfzijdige koorsluiting in..

Kaart & Routeplanner