Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis onder hoog zadeldak tussen puntgevels met voorgevel met geprofileerde houten gootlijst op consoles in Hallum

Woonhuis

Kerkpad 6
9074BX Hallum (gemeente Ferwerderadiel)
Friesland

Bouwjaar: late 18e of vroege 19e eeuw 1801 late 18e of vroege 19e eeuw


Beschrijving van Dwarshuis onder hoog zadeldak tussen puntgevels met voorgevel met geprofileerde houten gootlijst op consoles

Dwarshuis onder hoog zadeldak tussen puntgevels, wellicht begin 19e eeuw. Voorgevel met geprofileerde, houten gootlijst op consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15619
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis onder hoog zadeldak tussen puntgevels met voorgevel met geprofileerde houten gootlijst op consoles in Hallum

Boerderij onder pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en rookkanalen in de as en met grote stal onder hoog pannen schilddak

Lytse Buorren 5
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
Boerderij uit de 18e eeuw onder pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en rookkanalen in de as. Houten gootlijst op met tandlijs..

Pand zonder verdieping onder hoog zadeldak met puntgevel aan de Hegebuorren en schildvormig beëindigde gevel aan de andere zijde

Kerkpad 13
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
18e eeuws pand zonder verdieping en met hoog, pannen zadeldak. Aan de Hegebuorren puntgevel met vlechtingen. Aan de andere zijde schildvorm..

Grote of Sint-Maartenkerk (Hervormde kerk)

Kerkpad 1
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
Herv. Kerk. Grote gotische dorpskerk op door ringweg omgeven kerkhof, bestaande uit zes traveeën lang schip met vijfzijdige koorsluiting in..

Goslingastate

Langebuorren 1
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
Inleiding De BOERDERIJ op het omgrachte terrein van de voormalige Goslingastate, waaraan de naam is ontleend, is ontworpen door gemeentearc..

Dwarshuis onder hoog met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as

Langebuorren 27
Hallum (Gemeente Ferwerderadiel)
Dwarshuis onder hoog, met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met rookkanalen in de as. Midden 18e eeuw. De vrijstaande puntgevel heef..

Kaart & Routeplanner