Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis- met rechthoekige omlijstingen van Naamse steen. In het bedrijfsgedeelte o.a. tweelichtkozijnen van Naamse steen. Inwendig o.a. een tegenschouw in Eijsden

Woonhuis

de la Margellelaan 20
6245AR Eijsden (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg


Beschrijving van Woonhuis- met rechthoekige omlijstingen van Naamse steen. In het bedrijfsgedeelte o.a. tweelichtkozijnen van Naamse steen. Inwendig o.a. een tegenschouw

Woonhuis- met rechthoekige omlijstingen van Naamse steen. In het bedrijfsgedeelte o.a. tweelichtkozijnen van Naamse steen. Inwendig o.a. een tegenschouw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15500
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis- met rechthoekige omlijstingen van Naamse steen. In het bedrijfsgedeelte o.a. tweelichtkozijnen van Naamse steen. Inwendig o.a. een tegenschouw in Eijsden

Kademuren bij voormalige zaagmolen

Graaf de Geloeslaan 10
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
KADEMUREN BIJ VOORMALIGE ZAAGMOLEN. Deels in baksteen en in mergelsteen uitgevoerde tegenover elkaar liggende kademuren, die de stroom van ..

Graanmolen van Eijsden

Molenstraat 1
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
De Graanmolen; 19e eeuwse hoeve met watermolen op de Voer, bestaande uit drie aaneengesloten, in baksteen opgetrokken en vanaf de Voer in ho..

Duiker, kanaal en aquaduct

Graaf de Geloeslaan 10
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
DUIKER, KANAAL EN AQUADUCT. Een even ten zuiden van de voormalige zaagmolen gebouwde bij de kademuren aanliggende duiker en een hierachter ..

Reinekenshof

De la Margellelaan 16
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
Reinekenshof; grote bakstenen herenhoeve met binnenplaats. Oorspronkelijk toegangelijk via het net met een tentdak gedekte poortpaviljoen; 1..

Kasteel Eijsden, twee hardstenen pijlers bij oprit

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
TWEE HARDSTENEN PIJLERS BIJ OPRIT BOUWHUIS. Twee hardstenen in Lodewijk XVI-stijl uitgevoerde pijlers met geprofileerde sokkel en afdekplaa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)