Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping, op rechthoekige plattegrond en onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen in Eijsden

Woonhuis

Diepstraat 23
6245BJ Eijsden (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg

Bouwjaar: 1662 (jaartalankers)


Beschrijving van Pand met verdieping, op rechthoekige plattegrond en onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen

Volgens de jaartalankers uit 1662 daterend pand met verdieping, op rechthoekige plattegrond en onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. De lange gevel aan de binnenplaats heeft een plint van natuursteenblokken en is voor het overige in schoon metselwerk opgetrokken. In deze gevel zitten vier vensters met 8-ruits schuiframen, een dichtgezet kloostervenster en twee deuren met bovenlichten, alle met hardstenen kozijnen, op de begane grond; op de verdieping ten dele dichtgezette, hardstenen kruis- en kloosterkozijnen; drie zolderlichten met hardstenen kozijnen; gevel afgesloten met uitkragende bakstenen lijst. De lange achtergevel is, op twee vierkante vensters met ronde ramen na, blind. Tegen de kopgevel aan de straatzijde een later aangebouwde winkel, die niet onder de bescherming valt. In de andere kopgevel op de verdieping een dichtgezet kloosterkozijn en een getoogd venster in de geveltop. Inwendig: op de verdieping een schouw met gietijzeren schoorsteenplaat; oude sporenkap in het midden ondersteund door een juk; balklagen niet zichtbaar. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15449
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping, op rechthoekige plattegrond en onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen in Eijsden

Hoekhuis met segmentboogvenster in Naamse steen

Diepstraat 20
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoekhuis, XIX; segmentboogvenster in Naamse steen.

Huis van breuksteen en baksteen

Kerkstraat 31
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
Huis van breuksteen en baksteen, XVIII, met ingang- en vensteromlijsting in Naamse steen. Verdieping later.

Groot hoekhuis met mansardedak; geblokte hoekpilasters en rechthoekige ingangs- en vensteromlijsting van Naamse steen

Kerkstraat 20
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
Groot hoekhuis met mansardedak, XIXa; geblokte hoekpilasters en rechthoekige ingangs- en vensteromlijsting van Naamse steen.

Kasteel Eijsden, bouwhuis

Graaf de Geloeslaan 8A
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
BOUWHUIS. In rode baksteen opgetrokken bakstenen bouwhuis, bestaande uit twee haaks ten opzichte van elkaar aansluitende vleugels met centr..

Huis met gepleisterde voorgevel; hoekblokken en segmentboogvensters in Naamse steen met oreillons en zware geprofileerde sluitstenen. Ingang met gepro ..

Kerkstraat 27
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
Huis met gepleisterde voorgevel, XVIII A; hoekblokken en segmentboogvensters in Naamse steen met oreillons en zware geprofileerde sluitstene..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)