Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterde boerderij onder hoog, rieten wolfdak en met in de voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen in Everdingen

Boerderij

Lekdijk 13
4121KG Everdingen (gemeente Vianen)
Utrecht

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Gepleisterde boerderij onder hoog, rieten wolfdak en met in de voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Gepleisterde boerderij, 18e eeuw, onder hoog, rieten wolfdak en met in de voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15438
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterde boerderij onder hoog, rieten wolfdak en met in de voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen in Everdingen

Rustenburg

Lekdijk 15
Everdingen (Gemeente Vianen)
"Rustenburg". Boerderij, gedateerd 1782, waarvan het gepleisterde woongedeelte een verdieping en een hoog, met pannen gedekt schilddak met t..

Sint Petrus en Paulus

Lekdijk 25
Everdingen (Gemeente Vianen)
St.Petrus en Paulus, 1879, A.Tepe. Driebeukige neogotische hallenkerk met slanke toren. Mechanisch torenuurwerk, B. Eijsbouts, 1914, thans a..

Pastorie in de stijl van de neogotiek

Lekdijk 27
Everdingen (Gemeente Vianen)
Inleiding PASTORIE in de stijl van de neogotiek uit 1876 naar ontwerp van architect A. Tepe (1840-1920) te Utrecht. De pastorie vormt een e..

Hervormde Kerk

Kerkstraat 7
Everdingen (Gemeente Vianen)
De Hervormde Kerk bestaat uit het laat-gotische koor van de overigens gesloopte middeleeuwse parochiekerk. Vijfzijdig gesloten, bakstenen bo..

Boerderij "Essensteyn"

Lekdijk 5
Everdingen (Gemeente Vianen)
"Essensteyn". Boerderij, waarvan het waarschijnlijk nog 17e eeuwse woongedeelte met de stal een T-vormige plattegrond vormt. Het woongedeelt..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)