Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van een in deze steek ongebruikelijk type in Etten Leur

Boerderij

Korte Brugstraat 44
4871XT Etten Leur
Noord Brabant


Beschrijving van Boerderij van een in deze steek ongebruikelijk type

Boerderij van een in deze steek ongebruikelijk type; het woonhuis met zijn middengang is dwars op de lengte-as van de stal gericht en zijn kopgevel is voorgevel met venster en ingang (terwijl elders steeds een langsgevel, als voorgevel dient). De voorgevel is een lijstgevel met ingezwenkte bovenhoeken onder rollagen; vier bovenvensters en twee bovenhoeken onder rollagen; vier bovenvensters en twee vensters te weerszijden van de midden-ingang, ramen met kleine witte roedenverdeling. Strekken van rode baksteen boven de vensters en deur, overigens gele baksteen. Kroonlijst op voluutvormige consoles. Deurkalf met tandlijst. Wolfdak belegd met pannen. Tussen stal en gang een deur met Lodewijk XV snijwerk.Twee lindebomen voor het huis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15423
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van een in deze steek ongebruikelijk type in Etten Leur

Herenhuis met gebosseerd gepleisterde lijstgevel onder schilddak

Korte Brugstraat 70
Etten Leur
Herenhuis met gebosseerd gepleisterde lijstgevel onder schilddak. Vensters met stuc-versiering. Bouwjaar 1853. Karakteristiek Leurs patricie..

Huis met ingezwenkte halsgevel van gele baksteen met vernieuwde rollaag

Korte Brugstraat 12
Etten Leur
HUIS met ingezwenkte halsgevel van gele baksteen met vernieuwde rollaag. Winkelpui en moderne ramen in de voorgevel, oudere ramen in de zijg..

Woonhuis

Korte Brugstraat 10
Etten Leur
Inleiding WOONHUIS in ca. 1860 uit twee oudere huisjes ontstaan in opdracht van een uit Den Haag afkomstige admiraal die zich in Leur vesti..

Nederlands hervormde kerk

Lange Brugstraat 2
Etten Leur
Ned.Herv.Kerk. Als kapel ter ere van de H. Maagd en het H. Kruis gesticht in 1284, afhankelijk van de kerk van Etten. In 1584 verwoest en te..

De Korenmolen (molenromp)

Korte Brugstraat 96
Etten Leur
Inleiding INCOMPLETE MOLEN. De als stellingmolen uitgevoerde ronde stenen molen is in 1849 gebouwd als korenmolen. Bij de bouw van de h..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij van een in deze steek ongebruikelijk type in Etten Leur

Foto's (1)