Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint-Lambertuskerk in Etten Leur

Kerkelijk Gebouw

Markt 62
4875CG Etten Leur
Noord Brabant

Bouwjaar: 1877


Beschrijving van Sint-Lambertuskerk

R.K.Kerk van St. Lambertus. Neo-gotische, driebeukige kruisbasiliek met westtoren, in 1878 gewijd , door P. van Genk gebouwd naar ontwerp van de Gentse architect Bruggenaar. Interieur in 1958 gemoderniseerd, eerst onder leiding van Ir N. van der Laan, later van Ir W.M. van Dael. Mechanisch torenuurwerk, A. Vos en Zonen, 1897, elektrische opwinding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15407
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Sint-Lambertuskerk
Kerkgebouw
Kerkgebouw
Plaats Etten-Leur
Gebouwd in 1877
Monumentale status Rijksmonument
Monumentnummer  15407
Architectuur
Architect(en) P.J. van Genk
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De Sint-Lambertuskerk is een neogotische kruisbasiliek in het centrum van Etten.

De Sint-Lambertuskerk is een driebeukige kruisbasiliek met kerktoren uit 1877. De kerk is in 1878 ingewijd. De architect was P.J. van Genk. Het is een Rijksmonument.

Voor de kerk staat het Heilig Hartbeeld uit 1926.

Externe links


Monumenten in de buurt van Sint-Lambertuskerk in Etten Leur

Heilig Hartbeeld

Markt 62
Etten Leur
Inleiding. H. HARTBEELD uit 1926 van de Bredase beeldhouwer K.A. Smout (het beeld is gesigneerd met Casmout), gegoten door de Düsseldpf. B..

Heilige Lambertus

Markt 60
Etten Leur
Inleiding. WOONHUIS met elementen van de Neo-Gotiek en de Neo-Renaissance. Het is gebouwd in 1885 door het kerkbestuur van de St. Lambertus..

Dwarshuis zonder verdieping onder hoog zadeldak, met pannen gedekt dat aan de korte zijden wordt afgesloten door puntgevels met vlechtingen

Markt 58
Etten Leur
Dwarshuis zonder verdieping onder hoog zadeldak, met pannen gedekt dat aan de korte zijden wordt afgesloten door puntgevels met vlechtingen...

Dwarshuis zonder verdieping onder hoog zadeldak met pannen gedekt, dat aan de korte zijden wordt afgesloten door puntgevels met vlechtingen

Markt 56
Etten Leur
Dwarshuis zonder verdieping onder hoog zadeldak met pannen gedekt, dat aan de korte zijden wordt afgesloten door puntgevels met vlechtingen,..

Huis met eeuwse tweeling-trapgevel, waarin een met een masker versierd jonisch kraagsteentje en tien eenvoudige sierankers, venster vergroot en rechts ..

Markt 54
Etten Leur
Huis met XVIIe eeuwse tweeling-trapgevel, waarin een met een masker versierd jonisch kraagsteentje en tien eenvoudige sierankers, Venster ve..

Kaart & Routeplanner

Route naar Sint-Lambertuskerk in Etten Leur

Foto's (3)