Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren in Etten Leur

Kerkelijk Gebouw

Markt 6
4875CE Etten Leur
Noord Brabant


Beschrijving van Toren

Toren van de Ned.Herv.Kerk. Driehoekig uitgebouwde traptoren op de zuidwesthoek; de toren bestaat uit vier, door waterlijsten gescheiden, geledingen, in de bovenste waarvan telkens twee spitsbogige galmgaten, en een, van vier- tot achtkant ingesnoerde en dan door een open koepeltje bekroonde spits. Gerestaureerd in 1912 en 1916. Klokkenstoel met klok van J. Le Fever en C. Humbloet, 1667, diam 130 cm. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, 18de eeuws, is buiten gebruik gesteld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15402
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren in Etten Leur

Nederlands hervormde kerk

Markt 6
Etten Leur
Ned. Herv. Kerk. Het eerste vermeldt in 1261 als dochter der kerk van Gilze, gewijd aan de H.H. Lambertus en Catharina. In 1316 tot parochie..

Huisje aan de voet van het koor der ned

Markt 4
Etten Leur
Huisje aan de voet van het koor der Ned. Herv. Kerk; enige jaren geleden van het oude materiaal vrijwel geheel herbouwd. Brede klokgevel met..

Stadhuis

Markt 1
Etten Leur
RAADHUIS. Eenvoudige baksteenbouw in klassicistische geest, met hardstenen plint, door een fronton bekroonde middenrisaliet en geblokte hoek..

De Zwaan

Markt 7
Etten Leur
HUIS "de Zwaan". Kort na 1628 gebouwd voor Jan Dirven, notaris en substituutsecretaris, later secretaris van Etten. Het huis is overdekt met..

De Linden

Markt 9
Etten Leur
Huis "De Linden" (oorspronkelijk "de Winthont"). Met twee dwarse zadeldaken achter elkaar en daaraan beantwoordende zijtopgevels (vlechtinge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toren in Etten Leur

Foto's (1)