Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Neerlandsch koffyhuis in Etten Leur

Woonhuis

Markt 23
4875CB Etten Leur
Noord Brabant


Beschrijving van Neerlandsch koffyhuis

Neerlandsch Koffyhuis. Herenhuis, van vijf traveeën met verdieping dwars zadeldak tussen zijtopgevels (met vlechtingen in het metselwerk langs de top). De gevels gepleisterd; kroonlijst op klossen; vensters met zesdelige schuiframen. Boven de ingang een kroonlijstje op voluutvormige consoles. Slechts ontsierd door overdekt terras, uitgebouwd naar de straatzijde. Vermoedelijk begin XIXe eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15393
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Neerlandsch koffyhuis in Etten Leur

Fraai herenhuis, van vijf traveeën, met verdieping

Markt 17
Etten Leur
Fraai herenhuis, van vijf traveeën, met verdieping, eind XVIIe of begin XIXe eeuw, opgetrokken van gele baksteen. De voorgevel omstreeks 18..

Drie stoeppalen met staven

Markt 50
Etten Leur
Drie stoeppalen met staven.

Zes stoeppalen

Markt 52
Etten Leur
Zes stoeppalen.

Huis met eeuwse tweeling-trapgevel, waarin een met een masker versierd jonisch kraagsteentje en tien eenvoudige sierankers, venster vergroot en rechts ..

Markt 54
Etten Leur
Huis met XVIIe eeuwse tweeling-trapgevel, waarin een met een masker versierd jonisch kraagsteentje en tien eenvoudige sierankers, Venster ve..

Dwarshuis zonder verdieping onder hoog zadeldak met pannen gedekt, dat aan de korte zijden wordt afgesloten door puntgevels met vlechtingen

Markt 56
Etten Leur
Dwarshuis zonder verdieping onder hoog zadeldak met pannen gedekt, dat aan de korte zijden wordt afgesloten door puntgevels met vlechtingen,..

Kaart & Routeplanner

Route naar Neerlandsch koffyhuis in Etten Leur