Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Linden in Etten Leur

Woonhuis

Markt 9
4875CB Etten Leur
Noord Brabant

Bouwjaar: eerste helft 18e eeuw


Beschrijving van De Linden

Huis "De Linden" (oorspronkelijk "de Winthont"). Met twee dwarse zadeldaken achter elkaar en daaraan beantwoordende zijtopgevels (vlechtingen in het metselwerk langs de toppen). XVIII A vermoedelijk. Ramen met kleine witte roedenverdeling, groene vensterluiken. Kopjes in de strekken boven de vensters. Ingang in het midden, ter weerszijden twee vensters. Boven de ingang een kroonlijst op voluutvormige consoles (eveneens plm 1830), deur met amandelvormige kussenpanelen en waaierzwikken (eveneens plm 1830). In het bovenlicht daarboven roeden in een segmentpatroon. Sierankers. Zes stoeppalen met kettingen en gekrulde staven, waarin uitgesmede bloemen. Vijf bovenvensters, eveneens met ramen waarin kleine witte roedenverdeling. De voorgevel geel gepleisterd. Een hijsvenster met luik in de zuidgevel. Voor het koetshuis een fraaie houten poort met dubbele deur, met opgebogen bovenlijst en met koperbeslag. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15390
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Linden in Etten Leur

Vijf stoeppalen

Markt 11
Etten Leur
Vijf stoeppalen.

De Zwaan

Markt 7
Etten Leur
HUIS "de Zwaan". Kort na 1628 gebouwd voor Jan Dirven, notaris en substituutsecretaris, later secretaris van Etten. Het huis is overdekt met..

Fraai herenhuis, van vijf traveeën, met verdieping

Markt 17
Etten Leur
Fraai herenhuis, van vijf traveeën, met verdieping, eind XVIIe of begin XIXe eeuw, opgetrokken van gele baksteen. De voorgevel omstreeks 18..

Stadhuis

Markt 1
Etten Leur
RAADHUIS. Eenvoudige baksteenbouw in klassicistische geest, met hardstenen plint, door een fronton bekroonde middenrisaliet en geblokte hoek..

Vijf stoeppalen met staven

Markt 36
Etten Leur
Vijf stoeppalen met staven.

Kaart & Routeplanner

Route naar De Linden in Etten Leur

Foto's (1)