Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stroink in Enschede

Boerderij

Stroinksweg 88 (bij)
7500AA Enschede
Overijssel


Beschrijving van Stroink

"Het Stroink". Fraai boerderij-complex, bestaande uit een boerderij, waarvan het woongedeelte deels typisch 19e eeuws, deels gemoderniseerd is, een landarbeiderswoninkje onder schilddak en twee houten schuren, waarvan de meest forse overstekende houten topschilden heeft. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 15316
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stroink in Enschede

Erve het Smalenbroek

Smalenbroeksweg 15
Enschede
Bijzonder mooi op het bosrijke landgoed het Smalenbroek gelegen, in zijn huidige vorm overwegend 18e-eeuws (jaartalsteen 1762) en later (XIX..

Walmink

Knalhutteweg 125
Enschede
Inleiding 't Walmink is als LANDHUIS gebouwd in 1938 in opdracht van G.H. Smelt en/of Wissink naar ontwerp van de architect Jansen. Het hu..

Berenbroek: boerderij

Berenbroeksweg 38
Enschede
BOERDERIJ. De aan moderne eisen van confort aangepaste boerderij met middenlangsdeel en, te rechterzijde, een bovenkamer, is opgetrokken uit..

Berenbroek: schuur

Berenbroeksweg 38
Enschede
SCHUUR. Op het ten dele met veldkeitjes bestrate erf staat een grote eind-19e-eeuws aandoende schuur met een in aanleg vermoedelijk nog laa..

Berenbroek: theehuisje

Berenbroeksweg 38
Enschede
THEEHUISJE. Terzijde van het hoofdgebouw staat een vermoedelijk in het eerste kwart van de 20e eeuw opgetrokken met stammetjes bekleed en d..

Kaart & Routeplanner