Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij-complex: bestaande uit: boerderij van het middenlangsdeeltype, opgetrokken in baksteen en onder met riet gedekt wolfdak, waarvan de dakvoet bij het schuurgedeelte lager ligt dan bij het woon .. in Elburg

Boerderij

Honingsveldweg 10
8081LP Elburg
Gelderland

Bouwjaar: 1876


Beschrijving van Boerderij-complex: bestaande uit: boerderij van het middenlangsdeeltype, opgetrokken in baksteen en onder met riet gedekt wolfdak, waarvan de dakvoet bij het schuurgedeelte lager ligt dan bij het woon ..

Gaaf, uit 1876 daterend BOERDERIJ-COMPLEX bestaande uit: -boerderij van het middenlangsdeeltype, opgetrokken in baksteen en onder met riet gedekt wolfdak, waarvan de dakvoet bij het schuurgedeelte lager ligt dan bij het woongedeelte. Kopgevels met vlechtingen. In de voorgevel vier T-vensters met opgeklampte luiken, een deur met bovenlicht, waarin gietijzeren levensboom, staafankers met boven de twee middelste het jaartal 1876 en een halfrond gietijzeren raampje. In de linker zijgevel van het woongedeelte een kelderlicht en een 12-ruits schuifvenster met opgeklampte luiken. - in de rechter zijgevel een 4-ruits schuifvenster met luiken en zes halfronde gietijzeren stalraampjes. In het midden van de rond gietijzeren stalraam en een rechtgesloten staldeur. Staafankers in alle gevels. -door een houten tussenlid met het hoofdgebouw verbonden een oudershuis voorzien van bedrijfsgedeelte met middenlangsdeel en onder met riet gedekt wolfdak. Kopgevels met vlechtingen. In de voorgevel een 9-ruitsschuifvenster met opgeklampte luiken, getoogd ijzeren raam en koepelboogvenstertje. In linker zijgevel drie luikopeningen. In achtergevel deeldeuren in het midden met aan weerszijden een halfrond gietijzeren stalraam. Alle gevels met staafankers. Voor het huis een met hout omklede zwengelpomp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14943
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij-complex: bestaande uit: boerderij van het middenlangsdeeltype, opgetrokken in baksteen en onder met riet gedekt wolfdak, waarvan de dakvoet bij het schuurgedeelte lager ligt dan bij het woon .. in Elburg

De Tijd

Zuiderzeestraatweg Oost 18
Elburg
Korenmolen "de Tijd", 1853. Stellingmolen op gemetselde romp met houten bovenbouw, waarop rietbedekking. Gerestaureerd.

De Tijd

Zuiderzeestraatweg Oost 18
Elburg
Korenmolen "De Tijd", 1853. Stellingmolen op gemetselde romp met houten bovenbouw, waarop rietdekking. Gerestaureerd.

Old Putten

Zuiderzeestraatweg Oost 65
Elburg
Omschrijving onderdeel 1: Hoofdgebouw. Het hoofdgebouw van Old Putten is een rechthoekig gebouw met aan de achterzijde een vroeg 20ste eeuw..

Old Putten: parkaanleg

Zuiderzeestraatweg Oost 65
Elburg
Omschrijving onderdeel 2: Parkaanleg. Midden 19de eeuw is een eenvoudig park in landschapsstijl aangelegd, waarbij is uitgegaan van de aan..

Old Putten: wagenschuur

Zuiderzeestraatweg Oost 65
Elburg
Omschrijving onderdeel 3: Wagenschuur. Dit gebouw ligt terugliggend rechts van het koetshuis. Het is gebouwd omstreeks 1910 in een neogoti..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij-complex: bestaande uit: boerderij van het middenlangsdeeltype, opgetrokken in baksteen en onder met riet gedekt wolfdak, waarvan de dakvoet bij het schuurgedeelte lager ligt dan bij het woon .. in Elburg