Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met trapgevel met dekstukken, toppilasters, geblokte, ontlastingsbogen en tweelichten in de zolderverdieping in Elburg

Woonhuis

Vischpoortstraat 15
8081EP Elburg
Gelderland


Beschrijving van Huis met trapgevel met dekstukken, toppilasters, geblokte, ontlastingsbogen en tweelichten in de zolderverdieping

Huis met trapgevel (XVII a) met dekstukken, toppilasters, geblokte, ontlastingsbogen en tweelichten in de zolderverdieping. Achterpuntgevel met vlechtingen. Hoekpand Rozemarijnsteeg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14861
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met trapgevel met dekstukken, toppilasters, geblokte, ontlastingsbogen en tweelichten in de zolderverdieping in Elburg

Huis met gepleisterd lijstgeveltje

Vischpoortstraat 17
Elburg
Huis met gepleisterd lijstgeveltje. Alleen begane-grond. Gesneden deur (ca. 1800) met bovenlicht, waarin gietijzeren versiering, XIX B. Hoge..

Woonhuis van begane-grond met schilddak, waarin dakvenster

Rozemarijnsteeg 21
Elburg
Woonhuis van begane-grond met schilddak, waarin dakvenster. Oude roedenverdeling. Belangrijk voor de situatie van de hoekpanden Vischpoortst..

Hoekpand Rozemarijnsteeg. Huis met hoog schilddak. Voorgevel met lijst, parterre, verdieping en mezzanino. Deuromlijsting met pilasters. Achtergevel m ..

Vischpoortstraat 13
Elburg
Hoekpand Rozemarijnsteeg. Huis met hoog schilddak XVI B?. Voorgevel met lijst XIX A, parterre, verdieping en mezzanino. Deuromlijsting met p..

Hoekpand met zadeldak tussen ingezwenkte tuitgevels, de voorste gedekt door fronton

Ellestraat 27
Elburg
Hoekpand Vischpoortstraat. Zadeldak tussen ingezwenkte tuitgevels, de voorste gedekt door fronton. XVIII a. Gewijzigd bij restauratie omstre..

Huis met klokgevel

Vischpoortstraat 11
Elburg
Huis met klokgevel (XVIII).

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met trapgevel met dekstukken, toppilasters, geblokte, ontlastingsbogen en tweelichten in de zolderverdieping in Elburg

Foto's (2)